Od Vrženice do svirki i filmova na otvorenom: Počelo je još jedno Bašćansko ljeto

“Ove godine predstavljamo i Aktivno ljeto u Baški koje će uključivati biking, hiking i climbing izlete organizirane uz potporu naših outdoor suradnika”, kažu iz TZO Baška

Pred vratima je još jedno Bašćansko ljeto puno zabave, kulture i glazbe koje će, u toplim ljetnim mjesecima i pod zvjezdanim nebom, biti još bogatije, zanimljivije i zabavnije!

Ovogodišnji program započeo je poznatim konceptom Poznati glumci u Baški, na kojem je gostovala popularna predstava “Disco Baba” Arijane Čuline, kao i promenadnim nastupom klape Zvonimir. Program Bašćanskog ljeta potom se nastavlja zanimljivim zabavnim programima, podijeljenim u osam glavnih kategorija: Glazbene noći pod zvijezdama, nova sezona interpretacijski šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!, Ljetna noć na rivi, Večeri klapske pjesme, Ljetni boravak, Aktivno ljeto u Baški, Poznati glumci u Baški, a ne smijemo zaboraviti ni na gostovanja izložbi u Galeriji Zvonimir.

U Ljetni boravak na Paladi, u utorak 5. srpnja tako stiže animirani film Encanto: Naš čarobni svijet.

“Ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koje će ovog ljeta, u sklopu programa Ljetnog boravka, uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom te brojnim kreativnim radionicama. Pozivamo sve zaljubljenike u filmove da pogledaju novi Disneyjev Oscarom nagrađeni animirani film – Encanto: Naš čarobni svijet”, kažu iz TZO Baška.

Disneyev “Encanto” prati neobičnu kolumbijsku obitelj u kojoj svi članovi, pa čak i sama kuća, imaju čarobne moći… osim djevojčice Mirabel. Iako bez moći, u njezinim rukama nađe se sudbina obitelji i cijelog sela. Film uz maštovitu animaciju, mnoštvo humora, pjesama i zabave, nudi i uzoritu junakinju uz koju se mogu identificirati ne samo djevojčice, već i sva djeca koja nisu favorizirana u društvu. Divna je poruka filma – moć koja se dobiva darivanjem nije ista kao i moć koja se stjekne osobnim rastom.

“Kako bi raznoliku outdoor ponudu Baške na što organiziraniji i sigurniji način približili našim posjetiteljima te im omogućili aktivni odmor i ljeti, ove godine predstavljamo i Aktivno ljeto u Baški koje će uključivati biking, hiking i climbing izlete organizirane uz potporu naših outdoor suradnika”, kažu iz TZO Baška. Prvi na redu za osvajanje je atraktivan kanjon Vrženica i to već u srijedu, 6. srpnja od 7 sati.

Prijave i sve informacije o potrebnoj opremi dostupne su OVDJE.

Četvrtak je rezerviran za Ljetne noći na rivi, koncerte jednako zanimljive stranim gostima kao i domaćim ljudima željnima ljetne zabave.
Ovoga četvrtka zaplešite uz Dellboys, glazbeni sastav sa područja Opatije i Lovrana, koji čine ga šestorica glazbenih entuzijasta: Sanjin Štanc (gitara, vokal), Zoran Kik (harmonika), Adriano Staraj (bubanj), Bojan Brnčić (klavijature), Nikola Felker (bass), Dorian Bogut (gitara). Glazbeni izričaj koji band njeguje je na bazi rock ‘n’ rolla, reggea, disca i domaćih izvođača navedenih žanrova.

I ovo ljeto nastavlja se serija interpretacijskih šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku! u sklopu kojih se upoznaju pojedini dijelovi bašćanske doline s naglaskom na kulturnu i prirodnu baštinu.

U pratnji Petra Tomašića, licenciranog turističkog vodiča, ispred župne crkve započinje putovanje u djetinjstvo. Zajedno sa svojom ekipom sudjelujte u igri kroz koju možete doživjeti ambijent Baške. Ambijent je uvjetovan reljefom, tlom, vodama, klimom. Radom marnih ruku kroz stoljeća prirodne zadatosti oplemenjene su i preoblikovane u mjesto ugodno za življenje i za odmor. Šetnja Baškom završava kušanjem plodova rada mnoštva pčela i vrijednih Bašćana. Šetnja je namijenjena odraslima i djeci, domaćima i gostima, pojedincima i skupinama.

Šetnja počinje u 19:30 sati, ispred župne crkve sv. Trojice, a vođenje je besplatno za sve sudionike, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška. Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817.

error: Content is protected !!