Sjajni kolovoški rezultati: Komercijalni smještaj u Baški na 96% rekordne 2019. godine

U kolovozu je u komercijalnom smještaju ostvareno 299.908 noćenja, što je čak 96% ostvarenih noćenja rekordne 2019. godine, a 46% više noćenja u odnosu na 2020. godinu u istom razdoblju

Novi nastavak Adria Outdoor Sessiona, inovativnog projekta koji spaja izvođače elektronske glazbe, prirodne ljepote i krajolike i outdoor turizam, najbrže rastuću granu turizma posljednjih godina, snimljen je u Baški!

Adria Outdoor Sessions pokrenuli su Ivan Bojčić i Tom Pasanec uz podršku glazbenog portala Mixmag Adria, a ljetno izdanje Live DJ Session eventa snimalo se 4. kolovoza na atraktivnoj lokaciji – skakaonici ispred Vele plaže. Za ovaj nesvakidašnji DJ pult, ovom je prilikom stao Amor, zasigurno jedan od dugovječnijih izvođača na domaćoj klupskoj sceni i ikona house glazbe na Liburnijskoj rivijeri. Amora se neki sjećaju još iz perioda tandema Amor & Darian, s kraja 90-ih i rezidencije na malom flooru Ambasade Gavioli.

“Bašćansko outdoor iskustvo je zaista jedinstveno pa je cilj snimljenog videa, uz promociju Baške i njenih prirodnih ljepota i vizura, bila i promocija raznolike outdoor ponude. Bez obzira jeste li zaljubljenik u hodanje, trčanje, biciklizam, penjanje, ronjenje, jedrenje ili volite svoje vrijeme u prirodi iskoristiti na neki drugi način, krajolik Baške obogatit će vaše iskustvo nezaboravnom scenografijom.

Turistička zajednica općine Baška pozdravlja nove i inovativne načine promoviranja Baške kao turističke destinacije te njeno predstavljanje novoj publici, a trenutni turistički rezultati pokazali su odličan trend koji želimo nastaviti i u narednom periodu posezone”, ističe direktorica TZ-a Općine Baška Ivana Topić.

“U kolovozu je u komercijalnom smještaju ostvareno 299.908 noćenja, što je čak 96% ostvarenih noćenja rekordne 2019. godine, a 46% više noćenja u odnosu na 2020. godinu u istom razdoblju. Ukoliko pribrojimo i nekomercijalni smještaj, ostvareno je 322.439 noćenja, odnosno 93% ostvarenih noćenja u usporedbi s istim razdobljem 2019. godine, a 41% više u odnosu na 2020. godinu”, stoji u priopćenju turističke zajednice.

Gledajući godinu do sada, u prvih osam mjeseci u komercijalnom je smještaju ostvareno 682.234 noćenja, što je čak 80% ostvarenih noćenja rekordne 2019. godine, a 46% više noćenja u odnosu na 2020. godinu u istom razdoblju. Pribrajanjem nekomercijalnog smještaja ostvareno je 732.939 noćenja, što je na razini ostvarenih 78% rekordne 2019. godine te 39% više u odnosu na 2020. godinu.

Ovaj Adria Outdoor Session je, od svih do sada snimljenih, bio logistički najkompleksniji i najzahtjevniji zbog pozicije DJ-a, koji se nalazio na platformi u sredini mora, ali je samim time sigurno i najatraktivniji. Lokacija je osigurala i da se snimanje eventa odvije uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera, Općina Baška i TZO Baška su kao prioritet odredili očuvanje pozitivne epidemiološke situacije u destinaciji, iz tog razloga najave okupljanja i snimanja live sessiona nije bilo te su publika bili oni već prisutni na Veloj plaži.

U realizaciji i izvedbi ovoga sessiona sudjelovalo je više od 20 ljudi pa će se u videu, osim DJ-a Amor, moći vidjeti i suradnici TZ općine Baška u pružanju sportskih sadržaja, poput članova Brdsko biciklističkog kluba Mirakul, penjača Anima Adventures i parasailing aktivnosti u izvedbi ekipe Wind Watersportsa.

error: Content is protected !!