Sigurna turistička destinacija: Na Krku slovenska, u Crikvenici slovačka policija

Autor: Anto Ravlić

Slovenski policajac iz Krškog Dragan Butra je istaknuo da su slovenski turisti zadovoljni nazočnošću slovenske policije na Krku te da mu je drago da može pomoći kolegama iz Hrvatske

Policijski službenici iz Slovačke i Slovenije stigli su u Policijsku upravu primorsko-goransku odnosno na područje Primorsko-goranske županije kako bi tijekom turističke sezone bili na usluzi turistima iz svojih država te pomogli hrvatskim kolegama. Radi se o dugogodišnjem, jedinstvenom projektu hrvatske policije, prepoznatom širom svijeta. Do ove godine projekt je nosio naziv Sigurna turistička sezona, od ove godine prepoznavat ćemo ga kao projekt “Sigurna turistička destinacija”. Slovački policajac Roman Hayek upućen je u Policijsku postaju Crikvenice, a slovenski policajac na Krk. Slovaci ostaju dva mjeseca, uz jednu smjenu dok Slovenac Dragan Butra ostaje mjesec dana.

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar je istaknuo da strani policajci već 27 godina dolaze u Hrvatsku tijekom turističke sezone. Ove godine kolega je manje, razlog je poznat. Načelnik Dizdar se pohvalio da su druge države preuzele praksu od Hrvatske. Kad vidi svog policajca, strani gost je prvo iznenađen, a svi ističu da im je drago vidjeti svog policajca. Kroz godine su se turisti već naviknuli na svoje policajce, rekao je načelnik Dizdar zaključivši: svi smo mi velika obitelj koja živi u EU.

Slovaci u Hrvatsku stižu od 2009., a Slovenci od 2011. godine. Na području Primorsko-goranske županije odmara sedam tisuća Slovaka i nazočnost slavačkih policajca iz Bratislave sigurno će biti dragocjena.

Policajac Hayek je istaknuo da je peti put na službi u Hrvatskoj, da je zadovoljan što može pomoći slovačkim turistima i hrvatskim kolegama. Ima puno posla, puno intervencija, dodao je Hayek kojeg je dočekao načelnik PP Crikvenica Dražen Zekić.

Slovenski policajac iz Krškog Dragan Butra je istaknuo da su slovenski turisti zadovoljni nazočnošću slovenske policije na Krku te da mu je drago da može pomoći kolegama iz Hrvatske.

error: Content is protected !!