135. Kolegij Grada Krka: Jednokratne potpore školarcima ipak u visini od 500 kuna

Svim osnovnoškolcima se ipak osigurava novčana naknada u visini od 500,00 kn (a ne, kao što je na prethodnom Kolegiju zaključeno, u visini od 300,00 kn), dok srednjoškolce očekuje jednokratna stipendija za nabavu školskih knjiga, radnih bilježnica i bilježnica, također, u vrijednosti od 500,00 kn.

U Malenoj gradskoj vijećnici, 27. srpnja 2020. godine, održan je 135. sastanak Kolegija u čijim su raspravama uz gradonačelnika Darija Vasilića, prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Josip Brusić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Kao uvod u ovotjedni sastanak, što je otpočeo rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, a nastavno na raspravu s netom održane sjednice Gradskog vijeća, najavljeno je raspisivanje javnih poziva radi prikupljanja zahtjeva za sufinanciranje drugih obrazovnih materijala i bilježnica, odnosno dodjelu jednokratne potpore (stipendije), namijenjenih svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Krka, a koji će zajedno s uputama i pripadajućom dokumentacijom uskoro biti dostupni na internetskim stranicama Grada Krka.

Ovim se programom, s obzirom na intervencije njegovih korisnika, kao i inicijativu gradskih vijećnika, svim osnovnoškolcima ipak osigurava novčana naknada u visini od 500,00 kn (a ne, kao što je na prethodnom Kolegiju zaključeno, u visini od 300,00 kn), dok srednjoškolce očekuje jednokratna stipendija za nabavu školskih knjiga, radnih bilježnica i bilježnica, također, u vrijednosti od 500,00 kn, bez obzira pohađaju li srednju školu u gradu Krku ili izvan otoka.

error: Content is protected !!