Samo 1 novozaraženi danas na Krku, u PGŽ-u smanjen broj aktivnih slučajeva

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 5 osoba od COVID-19 bolesti liječenih u KBC-u Rijeka s prebivalištem u PGŽ

Danas je u PGŽ-u 18 novooboljelih osoba, a 336 ih je ozdravilo, čime se broj aktivnih slučajeva u PGŽ smanjio na 4196.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1054 uzoraka briseva, što čini udio od 1.71% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

13 novooboljelih osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 1 sa otoka Krka, 1 sa Liburnijskog područja, 1 iz Crikveničko- vinodolskog, 1 iz GK, te sa otoka Cresa.

Među novooboljelima njih 7 pripada skupini radno aktivne populacije, 1 pripada mlađim dobnim skupinama te 10 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je veći za 9 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 160. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 19 osoba, dakle jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 5 osoba od COVID-19 bolesti liječenih u KBC-u Rijeka s prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je; zbog pada broja aktivnih slučajeva te porasta broja hospitaliziranih osoba; ponovno nešto porastao u odnosu na jučerašnji te iznosi 3.81%.

error: Content is protected !!