S 2,55 promila u krvi sjeo za volan pa izazvao nesreću na Krku

Predložena mu je novčana kazna od 30 000 kuna te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna teže, a 53 lakše nesreće.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a osam ih  je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 478.900 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri strana državljana i tri  pješaka te četiri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 277 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod tri vozača do 0,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16, je bilo u dobi iznad 35. godine života te po osam u kategorijama između 18. i 25. godina te 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,55 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je u petak, 5. studenog oko 17,55 sati izazvao prometnu nesreću na području otoka Krka, kojom prilikom je utvrđeno da je osim pri utjecaju alkohola, upravljao vozilom bez vozačke dozvole. U skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, optužnim prijedlogom predložena mu je novčana kazna od 30 000 kuna te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

error: Content is protected !!