Ronilačka ekološka akcija čišćenja i uređenja podmorja u projektu “More spaja – Krk 2024.”

Višegodišnji projekt pod nazivom „More spaja“ ima za cilj provoditi aktivnosti ronjenja i ekoloških akcija čišćenja podmorja

U subotu, 8. lipnja s početkom u 9:30 sati u gradu Krku održat će se ronilačka ekološka akcija čišćenja i uređenja podmorja u projektu “More spaja – Krk 2024.”

“Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ kao braniteljska Udruga svoje aktivnosti osim u cilju promicanja vrijednosti Domovinskog rata i njegovih sudionika uvijek usmjeravmo za boljitak cijelokupne zajednice. Jedna od takvih je nastavljanje sa provedbom višegodišnjeg projekta pod nazivom „More spaja“ kojem je cilj provoditi aktivnosti ronjenja i ekoloških akcija čišćenja podmorja.

Takvim ronilačkim aktivnostima ne samo da brinemo o čistoći hrvatskog podmorja naših obalnih gradova i općina nego direktno utječemo na smanjenje negativnog utjecaja onečišćenja na morska staništa i morske organizme. Mi veterani i članovi USPDR Ajkula zajedno sa mnogim roniocima, volonterima, prijateljima, suradnicima i partnerima proveli smo niz projekata ekoloških akcija čišćenja podmorja. Kako je ovo već peta godina projekta koji počinje jedinstvenim i prepoznatljivim nazivom „More spaja“ – želja nam je provesti projekt ekološke akcije čišćenja podmorja u Gradu Krku”, ističu iz Udruge.

Supokrovitelji akcije su Grad Krk, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

error: Content is protected !!