Nova tragedija na krčkim cestama, poginuo motociklist

Nažalost, ovo je tek jedna u nizu teških prometnih nesreća koje su se u nekoliko tjedana zaredale na krčkim cestama

Krčke su ceste nažalost uzele još jedan život. Ovoga četvrtka, 30. svibnja oko 11 sati, na lokalnoj cesti u mjestu Donja Hlapa došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla.

Promet lokalnom cestom Soline – Gostinjac je zbog očevida dulje vrijeme bio u prekidu, uz gužve i zastoje.

Nažalost, ovo je tek jedna u nizu teških prometnih nesreća koje su se u nekoliko tjedana zaredale na krčkim cestama. Sa značajno većim brojem sudionika u prometu, uključujući motocikliste i bicikliste, svake turističke sezone crne vijesti se često broje na tjednoj bazi.

Uz cestovnu infrastrukturu koja ne uspijeva podržati toliku količinu prometa, kako u manjim mjestima tako i na glavnim prometnicama, sve se češće mogu čuti upozorenja za nužnošću postavljanja kamera za nadzor brzine i veći broj prometnih policajaca na prometnicama. No čini se da ovi vapaji još nisu stigli do nadležnih – jer nova sezona je pred nama, a crni niz se neumoljivo nastavlja.

Dodajmo tome i da je prometna policija tijekom posljednje akcije  pojačanog nadzora prometa na otoku Krku 17. svibnja evidentirala čak – 162 prekršaja.

Okolnosti najnovije tragedije utvrdit će policijski očevid.

error: Content is protected !!