Karate Klub Krk donio još jednu zlatnu medalju na Zlatni otok

Karatisti iz Karate kluba Krk Croatia u jakoj i mnogobrojnoj konkurenciji ostvarili su zapažene rezultate

Krčki karatisti bilježe odličan uspjeh na još jednom natjecanju! Ovoga puta posjetili su susjednu Mađarsku, točnije grad Budimpeštu, gdje se proteklog vikenda održavao Budapest open 2022. Radi se o značajnom i međunarodno prepoznatom karate natjecanju koje je u ovogodišnjem izdanju okupilo više od 2000 natjecatelja iz 301 karate kluba.

Karatisti iz Karate kluba Krk Croatia u tako jakoj i mnogobrojnoj konkurenciji ostvarili su zapažene rezultate, a najbolje o njima progovore oni sami:

ELIAS JOSIP RUDMAN
“U mojoj kategoriji (Under 14-40kg) bilo nas je 50 i ja sam osvojio prvo mjesto! Prvu borbu sam pobijedio 4:0 protiv Mađara Papp Ákosa, nastavio sam u drugoj borbi pobjednički niz te nadjačao Slovaka Rejda Jakuba. Treću i četvrtu borbu dobio sam jer su moji protivnici diskvalificirani, ali zato sam u finalu rasturio sa 6:3 i time se popeo na pobjedničko postolje i donio nam zlatnu medalju”.

MATIJA BOŽIĆ
“Snažna konkurencija od čak 60 natjecatelja u mojoj kategoriji (Kadeti -52kg) nije me uplašila. Prvu borbu sam pobijedio 3:0 protiv Slovaka Csefalvay Pavola. I druga borba sa Nijemcem Latifi Enia se pokazala pobjedničkom, premda tek nakon sudačkog preglasavanja. Treća borba protiv Poljaka  Wokciechowski Kacpera ipak me zaustavila na putu prema medalji jer sam izgubio 5:3. No, zadovoljan sam svojom izvedbom i jedva čekam iduće natjecanje”.

MIA RUDMAN
“Borila sam se u kategoriji kadetkinje -54 kg gdje nas je bilo pedesetak. Prvu borbu borila sam se protiv predstavnice rumunjske koju sam pobijedila 5:0, a u drugoj borbi borila sam se protiv predstavnice poljske protiv koje sam izgubila 5:0”.

LUCIJA LESICA
“Natjecala sam se u vrlo teškoj kategoriji +54kg koja je okupila moju konkurenciju iz cijele Europe. Nažalost sam već prvu borbu izgubila od predstavnice Danske, ali time sam stekla novo iskustvo i motivaciju za dalje”.

IRA ŠEKULJICA
“Moja je kategorija (kadetkinje +54kg) bila vrlo atraktivna jer se sastojala od 60-tak natjecateljica koje su došle zaista sa svih strana svijeta. Iako sam prvu borbu izgubila od predstavnice Danske nisam se razočarala jer nastupima na natjecanjima stječem iskustvo i vjerujem da i napredak neće izostati”.

NADIA IBRAHIMOVIĆ
“U kategoriji kadetkinje +54kg konkurencija je bila zaista jaka. Prvu borbu sam pobijedila 1:0 protiv protivnice iz Danske. Drugu borbu sam gubila 2:0 protiv protivnice iz Mađarske, ali nisam odustala te sam pobijedila s 3:2 za mene! Treću borbu sam odradila fenomenalno te svladala protivnicu iz Grčke rezultatom 8:0 za mene. Nažalost izgubila sam u četvrtoj borbi koja me je mogla dovest do polufinala. Sve u svemu za mene je ovo bilo jedno veliko iskustvo i pre zadovoljna sam odrađenim borbama”.

Krčki karatisti nisu vrijeme u Budimpešti provodili samo u sportskoj dvorani već su iskoristili prigodu i posjetili i neke od znamenitosti toga poznatog turističkog odredišta, te se uz zabavu i pravo prijateljsko druženje sretno vratili na naš otok.

No, za uspješne krčke karatiste tu priča ne staje – nastavljaju se uz svoje stručne trenere Viktora Čubrića i Samuela Roksandića pripremati za nove sportske izazove koje ih očekuju već idućeg vikenda.

 

error: Content is protected !!