Projekt „Prijatelji s mora“ omogućio besplatno ljetovanje za šest obitelji s Banovine

“Neki donatori smještaja koji su sudjelovali prijašnjih godina ostali su povezani s obiteljima koje su ponovo primili i ove godine mimo projekta, što su lijepi plodovi stvaranja prijateljstva i povezanosti ovih obitelji”

U organizaciji Caritasa Biskupije Krk i suradnji s Caritasom Sisačke biskupije uspješno je privedena kraju peta sezona projekta „Prijatelji s mora“. Projektom se obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja, koje dolaze s područja Banovine, omogućilo besplatno ljetovanje tijekom ove sezone. Caritas je samo koordinator i posrednik u ovoj priči, a iznajmljivači privatnog smještaja oni su koji su ponudili svoje smještaje za prihvat ovih obitelji kojih je ovoga ljeta bilo 6, ukupno 25 osoba od čega 15 djece. Bili su smješteni u Malom Lošinju, Krku, Puntu i Šilu.

Uz donatore smještaja projekt je podržalo i 4 donatora usluga kao što je vožnja polupodmornicom i obroci u restoranu te 7 donatora s novčanim donacijama koje su pomogle u pokrivanju troškova puta i prehrane čime je prikupljeno 1.200 eura. Iznos koji nije utrošen ove godine iskoristiti će se za projekt druge godine. Kroz projekt je ostvareno 131 noćenje, a vrijednost projekta bila je preko 2.500 eura.

“Neki donatori smještaja koji su sudjelovali prijašnjih godina ostali su povezani s obiteljima koje su onda primili, te su ih primili i ove godine mimo projekta, što su lijepi plodovi stvaranja prijateljstva i povezanosti ovih obitelji. Caritas iskreno zahvaljuje svima koji su sudjelovali u projektu i doprinijeli stvaranju novih prijateljstava i lijepih uspomena za život”, kažu iz Caritasa.

“Prije nego bilo što napišem željela bih se zahvaliti Caritasu što ste meni i mojoj djeci omogućili ljetovanje. Gospođa Katica koja nas je primila, nas je dočekala sa ručkom kad smo stigli, bili smo smješteni u prekrasnom velikom apartmanu. Sin mi studira u Zagrebu tako da već dugo nismo nas troje bili svi na okupu, ovo ljetovanje je bilo ujedno i naše obiteljsko okupljanje. Od srca se zahvaljujemo na pomoći, ljubaznosti i toplini vas i vaših djelatnika u Caritasu i gđi Katici i njenoj nesebičnosti koja je zaista rijetka, toliko ljubavi, velikodušnosti i pažnje već dugo nisam vidjela kod čovjeka. Moje poštovanje i hvala vam na svemu od srca. Molim za vas i za sve dobročinitelje u mojem životu zagovor Bogorodice Marije i Gospodina”, rekla je o projektu jedna od korisnica.

“I ove godine smo imali čast biti domaćini dragim gostima iz “Prijatelji s mora”. Lijepi doživljaj, pa kako se onda ne bismo radovali, osobito osmjehu lica i zadovoljstvu dječaka koji je uživao u moru i suncu. Njegova mama Ivana je bila nama vrlo zahvalna. I tada sam shvatila koliko smo svi mi potrebni jedni drugima, jer veselje i ljubav se množe kad ih podijelimo. Tada se svi obogaćujemo i svima nam je ljepše. Hvala dragome Bogu na tome!” rekla je Maria Diana Žic, donatorica smještaja.

error: Content is protected !!