Skoro srušen rekord temperature mora u Krku, i dalje je vrlo toplo

Temperatura mora u Puli i temperatura mora u gradu Krku opasno se približila rekordnim vrijednostima ikada izmjerenima

Još jedna, po svemu, rekordna turistička sezona na Jadranu bliži se kraju i polako, ali sigurno ulazimo u postsezonu. A da će i postsezona biti uspješna svjedoči nam i temperatura mora u Hrvatskoj koja održava temperaturu višu od očekivane za ovo doba godine.

Povoljni uvjeti na koncu ljeta, malo kiše i vjetra te jako vruće i sunčano ljeto koje je more prethodno dovelo gotovo do ključanja zahvalni su što u jesen ulazimo s temperaturama mora i preko 25 stupnjeva Celzijusa objašnjavaju nam s portala temperatura-mora.hr.

Najtoplije ove godine bilo je, ponovo, u Mljetu gdje je u Malom jezeru izmjerena temperatura preko 30 stupnjeva celzijusa. Temperatura mora na otoku Mljetu nije jedina koja je prelazila 30 stupnjeva Celzijusa, već je jednako toplo bilo i u Dubrovniku gdje se temperatura mora u Dubrovniku približila rekordnoj temperaturi mora ikada izmjerenoj.

Kada smo kod rekordnih temperatura mora, temperatura mora u Puli i temperatura mora u gradu Krku opasno se približila rekordnim vrijednostima ikada izmjerenima, no ipak temperatura u ova dva grada ostala je na 29 stupnjeva Celzijusa. Najtoplije je ovoga ljeta bilo u Istri i Dalmaciji, a zanimljiv je podatak da niti Kvarner nije zaostajao za svojim najtoplijim susjedima.

Budući da se more ugrijalo tijekom ljeta, ono je nastavilo zadržavati visoku temperaturu i koncem ljeta, stoga su temperature razmjerno visoke za ovo doba godine ponavljaju s portala temperatura-mora.hr.

23. rujna tako je u Omišlju izmjereno 21.2°C, u Baški 21.4°C, u Puntu 21.5°C, u gradu Krku 21.4°C, a u Malinskoj i Njivicama 21.2°C.

Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas uspješna postsezona, ističu s portala temperatura-mora.hr.

error: Content is protected !!