Primorsko-goranska županija od danas nije na slovenskoj crvenoj listi

S novim pravilima, na Krku bi se uskoro ponovo mogao vidjeti povećan broj slovenskih registracijskih oznaka.

Brojni državljani Slovenije morali su nedavno naglo napustiti svoje apartmane, vikendice i kuće za odmor na otoku Krku, a sada im one ponovo postaju dostupne zahvaljujući odluci slovenske vlade da Primorsko-goransku županiju makne sa “crvene liste”.

Naime, prema najnovijoj slovenskoj odluci, sve hrvatske županije koje graniče sa Slovenijom idu na narančastu listu, što znači da se iz tih područja u Sloveniju može ući bez negativnog testa i bez obavezne karantene. Odluka je donesena, objašnjavaju Slovenci, kako bi svoje epidemiološke standarde uskladili s onima koje priprema Europska unija, a primjenjuje se od ponedjeljka, 28. rujna.

Podsjetimo, zbog lošije epidemiološke situacije u ostalim dijelovima Hrvatske, i PGŽ je u kolovozu završila na crvenoj listi Slovenaca iako je na našem području situacija bila znatno povoljnija. To je rezultiralo pravim egzodusom Slovenaca koji na otoku Krku u velikom broju posjeduju nekretnine, ili su pak kraj kolovoza odabrali za svoj godišnji odmor.

S novim pravilima, na Krku bi se uskoro ponovo mogao vidjeti povećan broj slovenskih registracijskih oznaka.

Na crvenoj listi Slovenije i dalje ostaju Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska i Zadarska županija.

error: Content is protected !!