Krk danas bez novozaraženih, u PGŽ-u nastavlja padati broj aktivnih slučajeva

Ukupan broj preminulih osoba u PGŽ-u tijekom 4 epidemijskog vala povećao na 200 osoba od čega su njih 46 bile cijepljene

Danas je u PGŽ 9 novooboljelih osoba, a 191 je ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva ponovno smanjio na 3301.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 576 uzoraka briseva, što čini udio od 1.56% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

6 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, te po 1 iz Crikveničko-vinodolske regije, GK i sa područja Liburnije. 7 osoba pripada skupini radno aktivne populacije, te 2 stanovništvu starijem od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 8 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 133. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 18 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula 1 osoba od COVID-19 bolesti, liječena u regionalnom COVID-centru KBC-u Rijeka, sa prebivalištem iz PGŽ-a. Tako se ukupan broj preminulih osoba u PGŽ tijekom 4 epidemijskog vala povećao na 200 osoba od čega su njih 46 bile cijepljene.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog pada broja aktivnih slučajeva te porasta broja hospitaliziranih osoba ponovno nešto viši od jučerašnjeg, ali još uvijek stabilan te iznosi 4.02%.

error: Content is protected !!