Krk: Hrvatski i njemački policajci savjetovali turiste u zračnoj luci

U 2023. godini u ovom projektu sudjeluju 22 strane partnerske organizacije iz 19 zemalja sa 100 stranih policijskih službenika

U sklopu aktivnosti projekta „Sigurna turistička destinacija“ danas su u zračnoj luci na Krku policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s dvoje njemačkih kolega, savjetovali turiste te im dijelili edukativne materijale s informacijama i savjetima iz prevencije kriminaliteta.

Tom prilikom koordinator za PU primorsko-goransku u navedenom Projektu, policijski službenik Siniša Anđelić i policijska službenica za prevenciju Nives Kajfeš Grčko iz Ureda načelnika, s kolegama iz SR Njemačke Oliviom Weidel iz Bavarske te Hannsom Matzke iz Donje Saske, uz kratki razgovor su uputili turiste na sve brojeve žurnih službi i ostale kontakte osim broja 192 policije gdje se mogu javiti u slučaju potrebe.


Njemački turisti su bili ugodno iznenađeni ovakvom dobrodošlicom gdje su odmah po slijetanju na hrvatsko tlo dobili brojne informacije i savjete od svojih njemačkih sunarodnjaka.

Ova praksa nastavit će se i u sljedećem dijelu turističke sezone kako bi turisti i ostali gosti na Kvarneru, odnosno u Primorsko-goranskoj županiji, osjećali se sigurno i saznali za prednosti projekta „Sigurna turistička destinacija“.

Podsjećamo, „Sigurna turistička destinacija“ je jedinstveni projekt Ministarstva unutarnjih poslova koji se provodi od 2006. godine kao „Sigurna turistička sezona“, odnosno danas kao “Sigurna turistička destinacija”.

Riječ je o međunarodnoj suradnji gdje policajci iz raznih europskih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj.

Strani kolege policajci doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućuju bolju suradnju pri rješavanju kaznenih djela. Ukupni broj stranih policijskih službenika koji su sudjelovali u projektu od početka njegove provedbe 2006. do ove godine veći je od 1 000 sudionika, a u 2023. godini sudjeluju 22 strane partnerske organizacije iz 19 zemalja sa 100 stranih policijskih službenika.

error: Content is protected !!