Prijem za najbolje učenike i studente, stipendiste Općine Omišalj

U subotu, 23. prosinca u zgradi Općine Omišalj održao se prijem za stipendiste koji su u školskoj/akademskoj 2023./2024. godini ostvarili pravo na stipendiju Općine Omišalj.

U ime Općine Omišalj stipendiste je primila načelnica Mirela Ahmetović, predsjednica Općinskog vijeća Dunja Mihelec te predsjednica Odbora za odgoj i obrazovanje Višnja Dorčić Kereković.

U rujnu su raspisana dva natječaja za dodjelu stipendija, jedan za odlične učenike te vrlo dobre i odlične studente i natječaj za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Potpisivanje ugovora o stipendiranju dovršeno je u početkom studenog nakon provjere dokumentacije svih podnositelja zahtjeva za stipendiranje.

Dvadeset učenica i učenika, od kojih se njih četvoro školuje po deficitarnom programu, ostvarili su pravo na stipendiju od 93,00 eura u 10 mjeseci.

Oni su Tila Kamberović, Ana Džida, Antonia Ilijić, Matea Jakominić, Lana Rajić, Paola Ivanic, David Maligec, Mate Šegota Ilić, Lana Ivanković, Karla Ružić, Mate Grgurić, Paola Požega, David Majurec, Iva Drobina, Fabian Fugošić, Luka Matej Milić, Mateo Katava, Ivano Pranjić, Ena Vranić i Deni Mulahalilović.

Pravo na stipendiju od 133,00 eura mjesečno ostvarile su odlične studentice Dorotea Ivanković i Mihaela Dukić te Matea Antolič koja je upisala prvu godinu studija, a u posljednje dvije školske godine ostvarila je odličan uspjeh.

Studentice i studenti s prosjekom ocjena od 4,00 do 4,49 iz prethodne akademske godine ostvarili su pravo na stipendiju od 120,00 eura mjesečno i oni su Sabina Kamberović, Fran Jakominić, Tajana Tadić, Marko Šunić, Maja Šimičić Roksandić i Tamara Taši. Četiri studenta ostvarilo je pravo na stipendiju od 93,00 eura temeljem prosjeka ocjena od 3,50 do 3,99 u prethodnoj akademskoj godini i oni su Marko Huten i Valter Vračar te Jakov Dragičević i Dorian Majurec, koji se obrazuju za deficitarno zanimanje.

error: Content is protected !!