Prevarant s Raba “operirao” je i u Malinskoj, uhvaćen je

Vlasnicu je držao u zabludi lažno joj obećavajući početak radova za koje je i preuzeo predujam, međutim, te građevinske radove nikada nije započeo niti vratio novac

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, policijski službenici Policijske postaje Rab su otkrili počinjenje još jednog kaznenog djela prijevare.

Naime, osumnjičenog je za istovjetno kazneno djelo već prijavila rapska policija, a novim činjenicama utvrđenim u suradnji s krčkom policijom otkriveno je da je tijekom svibnja 2021. godine na području Malinske na Krku dogovorio s hrvatskom državljankom adaptaciju dijela kuće koju nikad nije napravio.

Oštećenu vlasnicu je držao u zabludi lažno joj obećavajući početak radova za koje je i preuzeo predujam od 3500 kuna, međutim, te građevinske radove nikada nije započeo niti vratio novac. Tako ju je ovom prijevarom materijalno oštetio za oko 465 eura.

Osim navedenog, 36-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju. Tijekom kriminalističkog istraživanja koje su rapski policijski službenici proveli u suradnji s kolegama V. policijske postaje Zagreb utvrđeno je da je u ožujku 2022. godine kao vlasnik i odgovorna osoba građevinske tvrtke potpisao ugovor s hrvatskim državljaninom o izgradnji drvene kuće za odmor. Tom prilikom je od investitora isto tražio uplatu predujma za materijal i početak građevinskih radova, a kasnije i posudbu novaca, no, s gradnjom nikada nije započeo. Lažnim obećanjima oštećenika je doveo u zabludu i oštetio ga u vrijednosti 34 000 eura.

Pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju, 36-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

error: Content is protected !!