KvarnerExtrem radionica za poljoprivrednike i volontere: Tehnologijom protiv ekstremne kiše i tuče

Razvijena je i mobilna aplikacija za pametne telefone putem koje korisnici u roku od minute od registracije tuče ili jake kiše, dobivaju informaciju o tome na svoj mobitel te mogu odmah poduzeti mjere zaštite svojih poljoprivrednih kultura

Hrvatsko meteorološko društvo i partnerska udruga Eko Kvarner organiziraju Radionicu za poljoprivrednike i volontere u okviru projekta “Primjena inovativnih tehnologija za odgovor na krizne situacije nastale pojavom ekstremnog vremena-KvarnerExtrem”.

Radionica će se održati u Velikoj vijećnici Grada Krka, Trg bana Josipa Jelačića 2, 17. 1. 2023. s početkom u 11 sati. Radionica će biti u hibridnom obliku – uživo i on-line putem Zoom aplikacije, a sudjelovanje je besplatno.

Prethodno predstavljanje projekta održalo se u svibnju u Vrbniku, kada je bio prikazan digitalni tučomjer kao inovativna tehnologija za detektiranje tuče i jake kiše u realnom vremenu. Sada je razvijena i mobilna aplikacija za pametne telefone putem koje korisnici u roku od minute od registracije tuče ili jake kiše, dobivaju informaciju o tome na svoj mobitel te mogu odmah poduzeti mjere zaštite svojih poljoprivrednih kultura.

Cilj radionice je upoznati sudionike s projektom, predstaviti digitalne tučomjere i mobilnu aplikaciju pomoću koje korisnici mogu dobiti informacije o pojavi tuče i jake kiše na Kvarneru u realnom vremenu. Cilj je također uključiti korisnike u krug volontera na projektu, koji će korištenjem aplikacije i slanjem svojih zapažanja doprinijeti širenju znanja o ekstremnim vremenskim prilikama i njihovom utjecaju na poljoprivredne kulture na Kvarneru.

Svi koji žele prisustvovati radionici na bilo koji način (uživo ili on-line)  trebaju se prijaviti do 13.1.2023. voditeljici projekta Vesni Đuričić na djuricic56@gmail.com (mob: 098 678 282) ili koordinatorici volontera Petri Sviličić na e-mail: svilicic.p@gmail.com.

Trajanje radionice je 2.5 do 3 sata.

error: Content is protected !!