Na cresko-lošinjskom području u tri mjeseca otkrivena veća količina droge

Zbog sumnje na počinjenje sveukupno 35 kaznenih djela prijavljeno je  dvanaestero hrvatskih državljana

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proteklih su mjeseci pojačano postupali u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na cresko-lošinjskom području. Tako su od početka svibnja do kraja kolovoza prilikom tzv. ulične redukcije droga, ali i pretragom stanova i vozila na području Malog Lošinja i Cresa pronašli i oduzeli veću količinu raznih droga. Kod sveukupno  devetnaestero hrvatskih državljana i jednog državljanina Češke  pronađeno je i oduzeto:

314,3 grama amfetamina, 709,2 grama marihuane, osam stabljika indijske konoplje, 18,6 grama kokaina, 133 komada perforiranih markica LSD-a, 5,5 grama droge DMT, 55,5 komada tableta MDMA tzv. Ecstasy, 1 gram MDMA, 0,5 grama ketamina, 2,5 ml hašiša u obliku ulja, 16 komada raznih tableta s popisa droga, uređaji i oprema koji se koriste za neovlaštenu proizvodnju i uzgoj biljke indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Zbog sumnje na počinjenje sveukupno 35 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga mjerodavnom državnom odvjetništvu prijavljeno je  dvanaestero hrvatskih državljana, od kojih je jedan bio predan pritvorskom nadzorniku. Osim toga, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga nadležnom općinskom sudu je podnijeto 14 optužnih prijedloga.

error: Content is protected !!