PREDSTAVLJAMO Miau Couture: Krčki slow fashion brend koji se nosi diljem svijeta

U suradnji s udrugom Žene za otok donosimo seriju intervjua u kojima predstavljamo uspješne otočne poduzetnice, a svako predstavljanje prati i darivanje u kojemu možete sudjelovati putem službene Facebook stranice Bodulija.neta

Moda i dizajn obično idu ruku pod ruku s velikim svjetskim metropolama – Pariz, London, Milano, New York – može li im konkurirati i otok Krk? Ako se pita Goranu, upravo specifičnost rada na otoku ima svoje prednosti, a nakon života koji ju je odveo na svjetske modne piste, upravo je na Krku pronašla svoje modno utočište. Njen brend Miau Couture sve je prepoznatljiviji i nosi se daleko izvan granica otoka, a evo i kako je tekla Goranina poslovna priča.

Kada i kako je sve počelo? Od kuda ideja za Miau Couture?

Sve je započelo u ranom djetinjstvu, još u klupama osnovne škole gdje sam odmah znala što želim biti, raditi u životu. To je jednostavno bilo u meni, bila je to moja strast. Kao malena djevojčica za vrijeme nastave često sam “sjedila na ušima” i bila opominjana, dok su mi misli sto na sat vrludale u oblacima kreativne dizajnerske mašte. Tu nezaustavljivu silu sam jednostavno pretakala na listove papira brojnih bilježnica koje su kružile po osnovnoj školi. Naša draga Alma, učiteljica likovne kulture vrlo brzo je prepoznala moj talent, bila je jedan od kotačića pokretača koji me gurao u sadašnjem smjeru.

Za moj poslovni podvig zaslužna je i neposredna okolina, naime odrastala sam uz našu kontroverznu umjetnicu i provokativnu modnu dizajnericu Ivanu Popović koja nas je na žalost prerano napustila. Moj životni put nastavio se u svijet mode, gdje sam se vrlo mlada pronašla u ulozi manekenke i modela. Imala sam priliku putovati po svijetu, nositi brojne revije i paralelno se školovati za modnog dizajnera – u punom smislu riječi ja sam živjela svoju ljubav. Nakon dužeg perioda turbulentnog i dinamičnog tempa “vani” život me jednostavno naveo na povratak u moje predivno inspirativno malo ali mirno mjesto, gdje sam se našla u sukobu sama sa sobom: kako najbezbolnije napraviti tranziciju i adaptaciju iz jednog dijametralno suprotnog svijeta u drugi a da pritom naravno ne izgubim sebe… i tako sam unatrag nekoliko godina odlučila svoj avanturistički duh kanalizirati kroz novi izazov i otvoriti vlastiti kreativni studio u okruženju male stvaralačke oaze gdje ujedno započinje moja nova poduzetnička avantura.

U procesu je sigurno bilo “ispipavanja” tržišta, noviteta i promjena. Što je vaš brend danas i što sve nudi?

Pa ovako, mi smo relativno mlad brend pa smo još uvijek u fazi ispipavanja tržišta, pitajte nas opet isto pitanje kroz par godina.  Naša mala modna priča se bavi izradom unikatnih personaliziranih odjevnih komada. Što to znači? To znači da svaka klijentica koja nam se obrati sa povjerenjem dobiva mogućnost izrade, personaliziranog unikatnog dizajnerskog odjevnog komada koji kroz igru boja, kroja, dezena, materijala, vrste tekstila, naglašava ljepotu individualnosti! Miau Couture je isto tako dio slow fashion pokreta, što znači da smo bavimo redizajnom… od starih odjevnih predmeta izrađujemo nove, predmete sa stavom i karakterom te smo i samim time eco friendly. Drugi dio ove modne priče fokusira se na izradu unikatnih ženstvenih couture pregača s mogućnošću personalizacije. U našim Miau pregačama svaka žena će se osjećati kao apsolutna diva, bilo da kuha, čisti, sprema, dočekuje goste, priprema jelo i piće – odabir pregačica ipak govori puno o vama i vašoj osobnosti, dakle prezentacija u vlastita četiri zida je od važnosti, pogotovo u ovo današnje ludo vrijeme kada se nemamo gdje baš osjećati kao “glam” kraljice!

Po čemu ste najprepoznatljiviji i na što ste najponosniji?

Jedna od prepoznatljivijh značajki je svakako crvena boja koju naprosto obožavam te često biram za izradu upečatljivih odjevnih predmeta, zbog čega se kao takva nalazi u Miau logotipu kao obilježje. Prepoznatljiva sam svakako po ženstvenim, sofisticiranim, elegantnim i pomalo provokativnim komadima. Svi navedeni elementi reflektiraju karakteristike obožavane nam mačke, koja je u drevnom Egiptu bila ikona savršenstva, po kojoj je brend na kraju krajeva i dobio ime. Ponosna sam na svoje modne izume poput prelijepih kvalitetnih maskica sa odvojivim futrolicama, koje su jako praktične i služe kao modni dodaci, te ženstvenim couture pregačama koje su postale apsolutni hit. Izuzetno me čini ponosnom to što je moja priča započeta u doba brojnih otegotnih okolnosti poput pandemije, krize te usprkos svemu doživjela je svoje svjetlo dana i zasjala zahvaljujući divnoj publici koja nas je prepoznala i time omogućila naš danji rad i poslovanje.

Kakvi su dojmovi kupaca i tko su vaši najčešći klijenti?

Dojmovi naših dragih klijenata, kupaca su naravno jako pozitivni. Sretni su da se na našem malom otočiću stvara jedna posebna, ipak nešto drugačija priča. Klijentice su nam divne žene iz raznih dijelova Hrvatske, veliki dio klijentele čine naše otočanke ali i žene iz inozemstva koje nas pronađu uglavnom online.

Možete li nam opisati kako izgleda jedan vaš uobičajeni radni dan? Koliko je truda i rada utkano u svaki vaš proizvod

Hmmm… jedan naš uobičajeni radni dan je sve samo ne uobičajen… Starta u sedam ujutro, što je meni nekada definitivno bila nemoguća misija, a vidi me sada – za to više nema problema! Ustajem iz kreveta kao strijela i veselim se novom radnom danu! Moj svaki radni dan je drugačiji, pun raznih izazova u čemu je zapravo čar ovog posla. Dolaze nam razni tipovi klijenata, svaka osoba je specifična za sebe, a pošto se bavim personalizacijom upravo ta specifičnost nam svaki radni dan čini posebnim. Naime, tu su i razni eventi, konferencije, revije, networking, putovanja te razna druženja koji pridodaju dinamici ovog posla. U naše kreacije je utkano jako puno vremena, ljubavi, truda, a da ne govorimo o broju utrošenih sati koji se jednostavno ne računaju u radni dio, iako to svakako jesu. No pošto ja svoj posao radim iz ogromne strasti i ljubavi to ne predstavlja nikakav problem. Meni je glava jednostavno 0-24h u poslu. Ne kažu uzalud, “kada radiš posao iz ljubavi život postaje igra” i doista sam sretna da sam dobila priliku da živim svoj poziv! Svi smo tu sa nekom svrhom i razlogom, ja iskreno od srca želim svima da dobro razmisle što im najbolje ide te da jednostavno krenu tim putem, jer meni je posao jedan od izvora sreće, pa isto tako i drugima želim da pronađu svoj.

Kakvi su izazovi jedne poduzetnice, osobito na specifičnom otočnom području? 

Izazov je naravno mala sredina, no međutim ja upravo taj izazov pokušavam okrenuti sebi u korist i pretvoriti nedostatak u prednost. Malo mjesto, naš predivni otok za mene je neiscrpan izvor kreativnosti te neka vrsta ekskluzive. Ipak smo mi u jednom malom ležernom turističkom mjestu koje našim dragim klijenticama pruža osjećaj opuštenosti u ugodnom primorskom okruženju, gdje im se sa velikom pažnjom i posvećenošću pruža usluga stilske konzultacije i dizajna, a to je, pogotovo u današnje vrijeme ekskluziva, zar ne?

Kakvi su planovi za budućnost? Možete li nam najaviti neki novi projekt, proizvod, inicijativu, ideju?

Planova i budućih projekata ima mnoštvo, veliki dio projekata odvija se u suradnji s našom otočkom udrugom “Žene za otok” na čelu sa izuzetno aktivnom i progresivnom Jovanom koja nas pazi, mazi i gura naprijed. Za sada ću najaviti vama i našim dragim čitateljima jednu malu tajnu, spremamo potencijalno super cool concept na jednoj cool lokaciji sa zagrebačkom adresom. Toliko za sada, nećemo previše otkrivati…

Gdje se mogu pronaći i kupiti vaši proizvodi?

Miau Couture dizajn trenutno možete pronaći u našem atelieru u gradu Krku, ali se za sada većim dijelom odjevni komadi izrađuju po narudžbi. Prisutni smo na svim društvenim mrežama, stoga prvi korak ka realizaciji svojih personaliziranih unikatnih handmade komada je da nas zapratite, bacite oko na artikle i javite nam se u inbox sa upitom:

Mail: miaucouture@consultant.com GSM; 00385921890565
Facebook: https://www.facebook.com/miaucouture
Instagram: https://www.instagram.com/miau.couture/

Što želite darovati našim čitateljima ovih blagdana?

Pripremila sam jednu praktičnu maskicu s odvojivom futrolicom, koja nije samo korisna, nego je i pravi modni dodatak.

Za sudjelovanje u darivanju potrebno je:

error: Content is protected !!