FOTO Luksuzna jahta 33,5 milijarde dolara “teškog” Trumpovog prijatelja usidrena pred Malinskom

Da je riječ o doista luksuznoj jahti svjedoči i njena cijena – vrtoglavih 70 milijuna dolara. Prava sitnica za Adelsona, čije se bogatstvo procjenjuje na 33.5 milijarde američkih dolara.

‘Queen Miri’, luksuzna jahta u vlasništvu američkog multimilijardera Sheldona Adelsona od jučer je usidrena ispred Malinske. Riječ je o 92 metra dugoj jahti koja ima 18 kabina i može primiti 36 gostiju, uz dodatnih 16 kabina za 32 člana posade.

Queen Miri je izgrađena za britanskog biznismena Andreasa Liverasa, da bi zatim bila prodana arapskom milijarderu. Od 2014. godine je u vlasništvu Andelsona, koji je na njoj izvršio određene preinake – između ostalog, dao je ugraditi i unutarnji bazen s grijanom morskom vodom. Da je riječ o doista luksuznoj jahti svjedoči i njena cijena – vrtoglavih 70 milijuna dolara. Prava sitnica za Adelsona, čije se bogatstvo procjenjuje na 33.5 milijarde američkih dolara.

Adelson je inače blizak američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegov najveći donator – navodno mu je donirao oko 30 milijuna dolara.

‘Queen Miri” je dobila ime po Adelsonovoj supruzi Miriam, a prethodnih mjeseci je plovila Dalmacijom. Sljedeći cilj bi joj, prema planu puta, trebala biti Opatija.

error: Content is protected !!