VIDEO 1000+ Islands ekipa se vratila kući: Odradili su 754 otoka, a Krk će biti zadnji. Zatim slijedi fešta!

Iako su se putem uspješno borili i sa jakim vjetrom i nemirnim morem, loša vremenska prognoza natjerala ih je da se ipak vrate na Krk prije ispunjenog cilja. No, prvom prilikom namjeravaju nastaviti

754 otoka, otočića i hridi odrađeno – još 184 “komada” slijedi! Šesteročlana ekipa odvažnog projekta 1000+ Islands jutros se vratila na Krk i zasluženo proslavila uz tortu i šampanjac, dan-dva nakon originalno predviđenog termina, ali sa bezbroj dojmova i velikom željom da uskoro “skinu” i ostatak do okruglih 1000 hrvatskih otoka.

Krčka ekipa u sastavu Lovro Badurina, Luka Olivari, Lora Vukas, Ingo Hartmann, Miro Volarić i Josip Špoljarević posljednjih su tjedan dana naime jedrilicom i gliserom obilazili hrvatske hridi, otočiće i otoke, dokumentirajući svako “osvajanje” fotografijom i koordinatama, s ciljem da ih obiđu preko 1000. Iako su se putem uspješno borili i sa jakim vjetrom i nemirnim morem, loša vremenska prognoza natjerala ih je da se ipak vrate na Krk prije ispunjenog cilja – ali time njihov podvig nije ništa manje vrijedan. Naime, prvom prilikom namjeravaju ga nastaviti.

“Ako ste nas pratili, primijetili ste da na Krk nismo stavili ‘tabelicu’. To je zato što je plan pričekati da nam vrijeme to dozvoli, a zatim proći i ostatak otoka pa Krk obilježiti kao zadnji, a onda tu napraviti feštu”, kaže ekipa koja se sve ove dane na moru odlično slagala.

“Funkcioniramo tako da nam je jedrilica baza gdje se rade planovi i ‘živi’, a gliserom šibamo okolo. Svaki dan trošimo 2-3 sata na planiranje, jer je izuzetno bitno napraviti dobru pripremu. Ali sve je to gušt, dan završimo uz Frajonu i karte”, otkrio nam je Lovro Badurina prošloga vikenda, otprilike u vrijeme kada su u jednom danu uspjeli “skinuti” čak 238 otoka!

1000+ Islands ekipi želimo puno uspjeha i mirno more, jer uopće ne sumnjamo da će ostvariti zacrtano.

Foto: 1000+ Islands FB
error: Content is protected !!