Predstave u sklopu “Vama glumimo” zbog tehničkih razloga pomaknute za tjedan dana

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 30,00 kn za dječje i 50,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane epidemiološkim prilikama, šesta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, trebala se dvama predstavama vratiti u petak, 21. svibnja 2021. godine i subotu, 22. svibnja.

Zbog tehničkih razloga obje predstave su međutim pomaknute za tjedan dana kasnije. U petak, 28. svibnja 2021. godine, na rasporedu je tako komedija Prvi muževi bacaju se u vodu Tvornice smijeha, s početkom u 21.00, nakon čega u subotu, 29. svibnja, slijedi predstava za djecu Šuma Striborova Teatra Mjesec, u 11.00 sati.

 Nakon uspješnica Lude žene i Vesele žene Hrvatske, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji Prvi muževi bacaju se u vodu iznova preispituje muško-ženske odnose. Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir-dame s vrućeg telefona ili bankarice… Glumica Jadranka Elezović tijekom jednosatne igre vješto i brzo mijenja likove što naposljetku izaziva nedoumicu i pitanje: koliko je, zaista, glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam autor, a ujedno i režiser predstave Matko Elezović iskoristio je scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

Šuma Striborova (3+), svevremenska, arhaična i predivna priča Ivane Brlić Mažuranić o ljubavi u prostoru kazališta rezultirat će jednom djeci shvatljivom poukom. Predstava je glumačko-lutkarska, odiše jednostavnošću, a opet mistikom koja mališane uvodi u pravi kazališni svijet. Svi materijali scenografije i kostima su potpuno prirodni te tako simbolički prate priču čija je radnja smještena u šumu. Najmlađu publiku predstava će poučiti o tome kako je priroda najbolji učitelj i najbolje mjesto za igru. Glazba je mirna, odiše čarolijom i prati radnju. Radnju od samog početka vješto vodi glumački trojac – Davor Kovač, Antonia Šašo Brkanić i Lidija Kraljić – koji se prilagođava prostoru i uzrastu djece. Nadalje, režiju predstave potpisuje: Marijana Matoković, scenografiju i lutke: Marija Graša i Modicom, a glazbu: Martina Šver.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 30,00 kn za dječje i 50,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme. Zasad je to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na: 051 220 041.

Sukladno epidemiološkim uvjetima, u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, predstavama će moći prisustvovati ograničen broj posjetitelja. Ulaskom u dvoranu obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance. Također, preporučuje se raniji dolazak na događanje kako bi se izbjeglo stvaranje gužve. Posjetitelji s ulaznicom kupljenom u Galeriji Decumanus u prostor dvorane ulazit će kroz glavni ulaz koji se nalazi nasuprot zgrade krčke osnovne škole, dok će oni koji su ulaznice rezervirali i trebaju ih podignuti ulaziti na sporedni ulaz s Trga krčkih glagoljaša.

error: Content is protected !!