Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana – konferencija i izložba

Nakon konferencije, uslijedit će otvaranje istoimene izložbe koja neće biti tek skup umjetničkih djela ili prirodnih artefakata, već svojevrsna proslava ženskog doprinosa u očuvanju baštine

U sklopu projekta Na pola puta te nastojanja da se istakne ključna uloga žena u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima, Udruga žene za otok poziva na konferenciju i izložbu pod nazivom Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana. To jedinstveno događanje održat će se u petak, 24. svibnja 2024. godine, s time da je početak konferencije u Velikoj vijećnici Grada Krka – Kinu Krk zakazan za 18.00, a otvorenje izložbe u Galeriji Decumanus za 20.00 sati.

Sama konferencija fokusirat će se na primjere istaknutih žena koje su ključne u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima Krku, Pagu i Pašmanu. Kroz panel rasprave, sudionici će imati priliku čuti o specifičnim izazovima s kojima se susreću žene koje žive i rade na otocima, a naglasak će biti na poticanju ženskog poduzetništva i ekonomskog osnaživanja kroz očuvanje baštine i razvoj turističkih inicijativa.

Nakon konferencije, uslijedit će otvaranje istoimene izložbe koja neće biti tek skup umjetničkih djela ili prirodnih artefakata, već svojevrsna proslava ženskog doprinosa u očuvanju baštine. Postavom će se tako predstaviti spoj kreativnosti i informacija, a kroz različite priče, fotografije, umjetničke radove i ostale artefakte istražit će se uloga žena u čuvanju i oblikovanju identiteta naših otoka. Svaki eksponat donijet će svoju priču. Priču o snazi, odlučnosti i ljubavi prema kulturnom nasljeđu. Posjetiteljima će se tako pružiti prilika da zavire u prošlost, ali i da se inspiriraju za budućnost, jer su žene i njihov rad ključni u očuvanju naše baštine za generacije koje dolaze.

Sve dodatne informacije možete dobiti mailom na: zenezaotok@gmail.com.

error: Content is protected !!