Predsjednik Milanović posjetio riječki Fakultet zdravstvenih studija povodom deset godina djelovanja

Kao posljedicu djelovanja i doktrine, koja je nastala prije dosta godina i koja se provodi i može biti orijentacija kako se kvalitetno može raditi po najvišim svjetskim standardima, predsjednik Milanović naveo je primjer smrtnosti na intenzivnim odjelima u Rijeci koja je bila najniža u Hrvatskoj za vrijeme COVID-a

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u Rijeci posjetio Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci povodom desetogodišnjice djelovanja.

Čestitajući obljetnicu rada Fakulteta, koji je javna i znanstvena ustanova za obrazovanje ne liječničkog zdravstvenog kadra, predsjednik Milanović rekao je: „Ovaj Fakultet smo osnovali prije deset godina i imam zadovoljstvo vidjeti što smo stvarali. To su bili moji mali doprinosi u znanosti i obrazovanju u Hrvatskoj i sestrinstvu, koje nam je u Hrvatskoj itekako potrebno jer starimo kao nacija, liječnici odlaze van, odlaze i sestre“, rekao je Predsjednik.

Kao posljedicu djelovanja i doktrine, koja je nastala prije dosta godina i koja se provodi i može biti orijentacija kako se kvalitetno može raditi po najvišim svjetskim standardima, predsjednik Milanović naveo je primjer smrtnosti na intenzivnim odjelima u Rijeci koja je bila najniža u Hrvatskoj za vrijeme COVID-a.

Današnjem posjetu, uz dekanicu Fakulteta Danielu Malnar, prodekanicu i prodekane Gordanu Brumini, Željka Jovanovića i Silvija Šegulju, prisustvovao je župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski.

Tim povodom održan je sastanak s vodstvom Fakulteta na kojemu mu je predstavljena ova javna i znanstvena obrazovna ustanova kojoj je cilj unaprjeđenje zdravstvenih i etičkih standarda te kvalitete zdravstvene usluge. Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci jedini je fakultet u Republici Hrvatskoj koji je isključivo i u potpunosti usmjeren prema preddiplomskom i diplomskom (sveučilišnom) obrazovanju ne liječničkih kadrova u zdravstvu. Na Fakultetu se, u tradiciji koju baštini od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a od kojega je i nastao, izvodi ukupno jedanaest različitih studijskih programa u okviru tri studija. Fakultet zapošljava 83 nastavnika, a u deset godina djelovanja studij je na Fakultetu završilo 2259 diplomiranih studenata.

Nakon sastanka organiziran je obilazak Kabineta sestrinstva, fizioterapije i primateljstva, a studenti su demonstrirali vještine koje tamo stječu. Naposljetku, sudionicima je predstavljen i rad Centra za bioetiku „Fritz Jahr“ te časopis World of Health.

error: Content is protected !!