Prava berba medalja krčkih streličara, Marijana Sindičić-Baotić postavila novi državni rekord

Nakon prave berbe od 19 medalja krčki su se streličari više nego zadovoljni vratili kući sa svog prvog turnira u 2023. godini

Ove je nedjelje,12. veljače, u Atletskoj dvorani na Kantridi održan streličarski turnir Rijeka otvoreno WA 2×18 STAR koji je ujedno bodovan i kao Županijsko prvenstvo. Na turniru se ogledalo više od stotinu streličara iz 18 hrvatskih streličarskih klubova i 5 lokostrelskih zveza iz susjedne nam Slovenije, no za Prvenstvo županije takmičilo se 44 streličara iz četiri županijska kluba.

Kako je turnir dvostruko bodovan, kao WA STAR i kao Prvenstvo PGŽ, deset streličara krčkoga SK Maura kal, osim ostvarenih normi za predstojeće Prvenstvo Hrvatske i postavljanja novih rekorda, ponijeli su i dvostruki broj medalja.

U disciplini golog luka natjecali su se Mirko Baotić, Miljenko Bonefačić, Katarina Depikolzvane, Niko Maravić, Mihael Živić, Marta Maravić i Vida Milovčić.
U disciplini dugog luka natjecali su se Marijana Sindičić-Baotić i Liam Rodman a u disciplini složenog luka nastupila je Elhana Majetić.

Veteran Mirko Baotić osvojio je prvo mjesto na županijskoj razini, dok je na turnirskoj razini osvojio drugo mjesto te sa ispucanih 433 kruga ispunio normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske.
Senior Miljenko Bonefačić je svoj debitantski nastup ovjenčao prvim mjestom na županijskoj razini, dok je u ukupnoj turnirskoj konkurenciji zauzeo odlično osmo mjesto.
Juniorka Katarina Depikolzvane na obje je razine zauzela najsjajnije prvo mjesto.
U kategoriji dječaka do 15 godina, Mihael Živić je osvojio drugo, a Niko Maravić treće mjesto na obje razine takmičenja.
U kategoriji djevojčica do 13 godina, Vida Milovčić i Marta Maravić na obje su razine zauzele odlično drugo i treće mjesto.
U disciplini dugoga luka, veteranka Marijana Sindičić-Baotić je sa ispucanih 505 krugova postavila novi državni rekord i time osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na obje razine.
Kadet Liam Rodman također je osvojio prvo mjesto na obje razine takmičenja.
Elhana Majetić je, kao kadetkinja u disciplini složenoga luka, osvojila prvo mjesto na županijskoj i drugo mjesto u ukupnoj turnirskoj konkurenciji.

Nakon prave berbe od 19 medalja krčki su se streličari više nego zadovoljni vratili kući sa svog prvog turnira u 2023. godini.

error: Content is protected !!