VIDEO DVD Malinska-Dubašnica dobilo je novi vatrogasni kombi. Sljedeći korak – vatrogasni dom

U prosjeku, ovo vatrogasno društvo godišnje odradi 10 intervencija, a da je važnost DVD-a prepoznata od strane općinskih čelnika najbolje svjedoči podatak da je u planu i izgradnja vatrogasnog doma u Barušićima

 DVD-u Malinska – Dubašnica danas su svečano predani ključevi novog vatrogasnog kombi vozila ukupne vrijednosti gotovo 240 i pol tisuća kuna, sa specijaliziranom opremom vrijednom preko 20 tisuća kuna. Riječ je o vozilu koje je s 95 tisuća kuna sufinancirala Općina Malinska – Dubašnica, s 50 tisuća kuna PVZ otoka Krka, dok je više od 95 tisuća kuna osigurano sredstvima DVD-a Malinska – Dubašnica. Kako je istaknuo predsjednik DVD-a Goran Grubišić, čak 44 900 kuna od te svote donirale su pravne i fizičke osobe, a sredstva su se strpljivo prikupljala još od 2016. godine upravo u ovu svrhu.

DVD Malinska – Dubašnica kao izdvojeno odjeljenje DVD-a Krk djeluje od 2015. godine, a od kraja 2018. godine i samostalno, uz veliku podršku Općine i načelnika Malinske. Danas broje ukupno 19 članova, među kojima dva najnovija člana upravo čekaju osposobljavanje za vatrogasca, dok jedan pohađa vatrogasnu školu u Rijeci. To znači da će DVD Malinska – Dubašnica uskoro dobiti još jednog profesionalnog vatrogasca.

U prosjeku, ovo vatrogasno društvo godišnje odradi 10 intervencija, a da je važnost DVD-a prepoznata od strane općinskih čelnika najbolje svjedoči podatak da je u planu i izgradnja vatrogasnog doma u Barušićima, na parceli koja je dobivena na korištenje od strane Općine. Bude li sve po planu, taj bi cilj mogao biti ostvaren u sljedeće četiri godine, objašnjavaju nam Goran Grubišić i malinskarski načelnik Robert Anton Kraljić, ističući da je procedura duga, ali nazire joj se kraj.

Kako je bilo na primopredaji novog vozila, pogledajte u video prilogu.

error: Content is protected !!