Potpisivanjem ugovora započela 42 milijuna kuna vrijedna dogradnja luke Baška

Ovim projektom dogradit će se postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi.

Potpisivanjem ugovora s izvođačima započeli su radovi na još jednom velikom županijskom lučkom projektu, dogradnje luka Baška, vrijednom gotovo 42 milijuna kuna, od čega su 39,7 milijuna kuna bespovratna sredstva EU fondova.

Kako je istaknuo župan Zlatko Komadina, ovo je nastavak investicijskih ulaganja u obalnu infrastrukturu naših gradova i općina, kojima su more i obale važan razvojni resurs. Naglasio je da smo pravovremenim prostornim planiranjem i pripremi projekata od strane županijskih lučkih uprava, kroz suradnju s resornim ministarstvom spremno dočekali natječaje za sufinanciranje gradnje lučke infrastrukture iz europskih fondova.

Ponovio je to i ministar Oleg Butković koji je istaknuo da se značajan broj investicija u lukama Primorsko-goranske županije financira europskim novcem. Rekao je da je u ovom trenutku u svih sedam obalnih županija ulaže preko milijardu kuna u pomorsko dobro i lučku infrastrukturu, te najavio otvaranje nove financijske omotnice što je prilika za realizaciju još ovakvih projekata.

Zadovoljstvo početkom radova iskazao je i načelnik Općine Baška Toni Juranić koji se zahvalio Županiji i resornom ministarstvu na podršci ovoj za Bašku iznimno važnoj investiciji. Ovim projektom dogradit će se postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također će se podići razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitne pomoći.

Nositelj projekta je Županijska lučka uprava Krk koja će financirati razliku ukupnog troška investicije i odobrenih europskih sredstava.

error: Content is protected !!