Popuštaju mjere: 25 novozaraženih na Krku, u PGŽ-u 301 novi slučaj koronavirusa

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 osoba u odnosu na jučer te iznosi 62

Danas je u PGŽ 301 novooboljelih, a 330 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavlja smanjivati u kontinuitetu te iznosi 2701. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1286 uzoraka briseva, što čini udio od 23.41% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

189 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 34 sa liburnijskog područja, 25 s otoka Krka, 23 sa crikveničko-vinodolske rivijere, 15 s otoka Raba, 12 s otoka Cresa, 2 s otoka Lošinja i 1 iz Gorskog kotara.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 168 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 83 mlađim dobnim skupinama, te 50 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 osoba u odnosu na jučer te iznosi 62. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 3 pacijenta što je jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna cijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 2.29%

Covid-19 PGŽ- stanje 01.03.22.

Popuštaju mjere

Stožer civilne zaštite RH donio je odluke prema kojoj prestaje vrijediti sigurnosna mjera obveznog testiranja na COVID-19, odnosno obveznog predočenja COVID potvrde kao uvjeta za ulazak u prostore javnopravnih tijela. Ipak, mjera ostaje ne snazi u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, tribinama u zatvorenim prostorima i sl.

Odluke koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski te prelazak preko granice su produljene do 31. ožujka. Što se tiče javnog okupljanja, ublažene su pojedine mjere i to na način da se omogućavaju okupljanje većeg broja ljudi na otvorenim prostorima, 100 umjesto 50 dok se u zatvorenim prostorima omogućava okupljanje 50 umjesto 25 osoba.

Ublaženi su i uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima koja se održavaju uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde te više nije potrebna suglasnost lokalnih stožera.

Što se tiče natjecanja na otvorenom s EU potvrdama smanjuje se ograničenje s maksimalnim brojem gledatelja i nema više ograničenja, a u zatvorenim prostorima organizira se uz maksimalno ograničenje do 50 posto popunjenosti tribina.

Odluke su dostupne na POVEZNICI.

error: Content is protected !!