Ponikve Krk: Netko uporno baca smeće oko baja, počet ćemo kažnjavati odgovorne

“Idući će potez biti kažnjavanje na osnovu snimke s nadzornih kamera jer neke naše stanovnike urednost i očuvanje okoliša ne zanimaju. Samo zajedno možemo naš otok učiniti eko otokom”, podsjećaju iz krčkog komunalnog društva

Otok Krk posljednjih je godina i u hrvatskim, ali i u europskim okvirima poznat kao jedan od “najzelenijih” otoka, zahvaljujući visokom postoku odvajanja otpada, savjesnim otočanima koji ga provode, kao i sustavu odvoza i prikupljanja otpada od vrata do vrata, putem reciklažnih dvorišta i poluukopanih spremnika. Nažalost, ima i onih koji unatoč svim ponuđenim opcijama i dalje biraju smeće jednostavno iskrcati kako i gdje im se svidi.

Posljednji takav slučaj krčke Ponikve zabilježile su početkom ovoga tjedna, a upozorenje su objavile i na društvenim mrežama:

“Usprkos stalnim podsjećanjima na korištenje reciklažnih dvorišta, mogućnost naručivanja baje za zeleni otpad, nakon što su jutros od 5 do 8 sati naši djelatnici očistili preko vikenda nakupljeni otpad na javnim površinama i oko uličnih setova, jutros je nesavjesni netko iskrcao svoj otpad pokraj poluukopanih spremnika”, pišu iz Ponikava.

“Idući će potez biti kažnjavanje na osnovu snimke s nadzornih kamera jer neke naše stanovnike urednost i očuvanje okoliša ne zanimaju. Samo zajedno možemo naš otok učiniti eko otokom”, podsjećaju iz krčkog komunalnog društva.

error: Content is protected !!