HGSS dva puta morao intervenirati na Krku

Početkom kolovoza na području Baške u nezgodnoj se situaciji našao jedan od domaćih stanovnika, koji se na atraktivan, ali potencijalno i opasan teren Mjesečevog platoa zaputio bez odgovarajuće odjeće, obuće i opreme

HGSS je u kolovozu imao dvije uspješne intervencije na otoku Krku. Posljednja je bila prošle nedjelje, kada su na stijeni na području Dobrinjštine zaglavile dvije osobe.

“Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 14:45h. Saznajemo da se radi o dvije osobe stranog državljanstva koje su se, uslijed pojave plime te jačanja Bure, zatekle na obalnoj stijeni okruženoj morem ispod strme litice, te nisu u mogućnosti samostalno vratiti se do uvale. Odmah po dojavi na teren izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka, dok se drugi članovi nalaze u pripravnosti. Dolaskom do unesrećenih, ustanovljeno je da se isti nalaze na stijeni, ispod strme litice koja je morem odsječena od obalnog puta. Uz tehničku asistenciju dvoje članova HGSS Rijeka osobe su ispraćene do planinarskog puta čime je ova akcija završila oko 16:40 sati”, opisali su intervenciju iz HGSS-a.

Početkom kolovoza na području Baške u nezgodnoj se situaciji našao jedan od domaćih stanovnika, koji se na atraktivan, ali potencijalno i opasan teren Mjesečevog platoa zaputio bez odgovarajuće odjeće, obuće i opreme.

“Poziv zaprimamo oko 5:20 ujutro preko Županijskog centra 112, od strane djelatnika kampa Bunculuka, koji u tom trenutku čuje zapomaganje od strane muške osobe na brdu iznad kampa iz smjera Mjesečevog platoa. Odmah po dojavi na teren izlazi 8 članova stanice Rijeka s dva interventna vozila. S obzirom na subjektivnu procjenu veće udaljenosti unesrećenog od strane pozivatelja, jedno terensko vozilo mjestu nezgode prilazi s gornje strane – tzv. Mjesečevog platoa, dok drugo vozilo prilazi iz kampa Bunculuka. Unesrećeni je pronađen na brdu nedaleko od samog kampa. Saznajemo da se radi o domaćem državljaninu bez odgovarajuće odjeće te bez obuće, kao i bez baterije na mobilnom uređaju. Uslijedio je transport do cestovne prometnice, samostalnim kretanjem unesrećenog uz pratnju članova stanice, a zatim prijevoz interventnim vozilom do mjesta boravišta unesrećenog, čime je ova akcija završila oko 7:20 sati”, izvijestili su iz HGSS-a.

error: Content is protected !!