Odgođen Festival proljeća u Omišlju

U nedjelju, 8. svibnja povodom obilježavanja Svjetskog dana kretanja za zdravlje kojim se promiče važnost tjelesne aktivnosti, u suradnji s Promotiv travel organizirane su pak dvije tematske ture

Planirani program Festivala proljeća u Omišlju, koji se trebao održati u subotu, 7. svibnja s početkom u 16.00 sati ipak je odgođen zbog najave lošeg vremena. Novi termin, najavljuju iz Turističke zajednice, bit će poznat uskoro.

U nedjelju, 8. svibnja povodom obilježavanja Svjetskog dana kretanja za zdravlje kojim se promiče važnost tjelesne aktivnosti, u suradnji s Promotiv travel organizirane su pak dvije tematske ture.

“Prva pješačka tura vodi vas kroz Omišalj, čiji duh prošlih vremena i bogata kulturno-povijesna baština živi u svakom kutku. Nakon okupljanja u Spomen parku u 10.00 sati, na ulazu u starogradsku jezgru, prema parku Dubec pa sve do ostatka utvrde Fortičina, čiji je položaj s pogledom na pristanište i samo naselje stoljećima bio važna strateška točka. Nastavljamo dalje do lokaliteta Mirine na kojem se nalaze ostaci ranokršćanske bazilike i rimskog munucipija Fulfinum. Nakon predaha u kompleksu Mirine vraćamo se obalnom šetnicom uz uvalu Pesja do Omišlja”, najavljuju iz Turističke zajednice.

Broj sudionika je ograničen na maksimalno 50 osoba po turi, a potrebno je izvršiti prijavu putem obrasca koji je dostupan na službenoj web stranici TZO Omišalj ili u uredu Turističke zajednice Općine Omišalj, u Njivicama, Ribarska obala 10 u radnom vremenu ponedjeljak/petak: 8.00 – 16.00 i subota: 8.00 – 13.00.

error: Content is protected !!