Policija spasila dvojicu jedriličara kod Prvića

Na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, koje je oteglilo navedenu jedrilicu u luku Punat

Jučer, 30. rujna, u večernjim satima, zaprimljena je dojava da se na moru kod rta Stražica kod otoka Prvića nalazi jedrilica koja je ostala bez pogona, a na jedrilici su se nalazila dvojica državljana Belgije.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć im  je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka.

Prilike na moru bile su vrlo zahtjevne, puhala je jaka bura, more je bilo valovito, a uz to već se bilo smračilo.  Zbog nemogućnosti pristajanja uz jedrilicu, uz pomoć razglasa i reflektora posada policijskog plovila navodila je osobe s jedrilice da uplove u uvalu Stražica na otoku Prviću kako bi ih mogli prekrcati na plovilo. Dolaskom u uvalu Stražica, osobe s jedrilice pokušavale su se usidriti, ali zbog jakih udara vjetra u tome nisu uspjeli. Potom je posada policijskog plovila uspjela pristati uz bok jedrilice i prekrcala neozlijeđene osobe na policijsko plovilo.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, koje je oteglilo navedenu jedrilicu u luku Punat. Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora.

error: Content is protected !!