Otvorenje izložbe Jadranke Lacković i Grattage likovna radionica u Kući dubašljanske baštine

Grattage likovna radionica dio je projekta Kulturni rast malinskarske udruge Termen

Večeras, u petak 6. kolovoza u 20:30 u Kući dubašljanske baštine u Malinskoj otvara se izložba akadmske slikarice i muralistice Jadranke Lacković poznatije pod pseudonimom ojoMAGico. Izloženi radovi nastali su isključivo za ovu priliku, a u subotu i nedjelju, 7. i 8. kolovoza autorica će na istom mjestu voditi i Grattage likovnu radionicu.

Grattage je slikarska tehnika građenja debele površine pastelom i struganjem gornjeg dijela pastele. Za tu tehniku najčešće se koristi uljna pastela koja se potom struže olovkom ili oštricom. Postoji nekoliko vrsta grattagea. Jedna se bazira na stvaranju debelih površina pastelom, dok se u drugoj koristi sloj pastela koji je prekriven tušem ili crnom temperom pa se tek onda struže gornji pokrov. Ta se tehnika najčešće koristi kada se žele istaknuti različite teksture i kontrast svjetla.

Zbog ograničenog broja sudionika poželjna je prethodna najava na tel. 099 345 8180 ili na e-mail udruga.termen@gmail.com.

Jadranka Lacković rođena je 1986. godine u Rijeci gdje završava srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, a potom Akademiju primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo. Članica je HDLU-a, i HDLU Rijeka. Suosnivačica je kreativnog atelijera ArtMašina za neformalno učenje likovnih tehnika (slikanje, crtanje, modeliranje…) i praktičnih vještina (šivanje, uradi-sam tehnike…) te promicanje likovne i vizualne kulture u svakodnevnom životu. Posljednih godina aktivno se bavi Street artom pod imenom ojoMAGico te osim što se njezini murali nalaze diljem Hrvatske, oslikala je i fasadu zgrade u glavnom Belgijskom gradu Bruxellesu.

Grattage likovna radionica dio je projekta Kulturni rast malinskarske udruge Termen, čiji program možete provjeriti u nastavku.

 

error: Content is protected !!