Otok Krk u crvenom, očekuju se udari vjetra i do 200 km/h

Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera

Za područje otoka Krka izdano je crveno upozorenje zbog potencijalno vrlo opasnih vremenskih uvjeta.

Za šire riječko područje, područje otoka Krka, Kvarner i Kvarnerić upozorenje je izdano zbog olujnih do orkanskih udara bure, koji mogu dosezati i 110 – 200 km/h. DHMZ upozorava na rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom.

Na području Kvarnera i Kvarnerića opasnost predstavlja vrlo jaka i olujna bura, s najjačim udarima vjetra čvorova (65-140 km/h).

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.

Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila do 1,9 m, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Zbog vjetra u prekidu je i trajektna linija Lopar-Valbiska.

error: Content is protected !!