Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježen diljem otoka Krka

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u spomen na sve stradale branitelje, delegacije krčkih lokalnih samouprava i udruga položile su cvijeće i zapalile svijeće na spomen obilježjima diljem otoka Krka

U Gradu Krku već tradicionalno braniteljima je odana počast kod spomenika u Velikom parku, kod Vatrogasnog doma te na groblju u Pinezićima u čast poginulom branitelju Borisu Mršiću. Počast stradalima su i ovom prilikom odali predstavnici UVDR Krka, HVIDRE otok Krk, UABA otoka Krka te predstavnici političkih stranaka i Grada Krka.

I delegacija Općine Omišalj koju su činile načelnica Mirela Ahmetović te zamjenice predsjednice Općinskog vijeća Marijana Šunić i Adriana Dojčinović, kao i predstavnici udruga UVDR-otok Krk, Podružnica Omišalj, UDVDR, Ogranak Omišalj i UABA, Podružnica Omišalj, na poseban su se način prisjetili svih hrvatskih branitelja koji su dali svoj doprinos u obrani Domovine. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obišli su spomen-obilježja u našoj općini, kao i groblje Sv. Duh gdje su na posljednjim počivalištima branitelja s područja Omišlja upalili svijeće.

Načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina i delegacija Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka – Podružnice Općine Dobrinj, predvođena predsjednikom Nedjeljkom Gržetićem, u Šilu su položili cvijeće i zapalili svijeće, u spomen poginulom branitelju Zlatku Kamenariću i svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja Dobrinjštine, otoka Krka i cijele Hrvatske.

U Puntu su članovi Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnice Punat i općinski načelnik upalili svijeće i položili cvijeće ispred spomenika na Trgu zahvalnosti.

Počast stradalima, uz posebno prisjećanje na poginulog Zorana Turčića, odana je i u Malinskoj, a predstavnici navijačke udruge Plavo bijeli otok također su, dan nakon spektakularne bakljade na Krčkom mostu, položili cvijeće kod murala u Njivicama.

error: Content is protected !!