Otočani i otoci podržavaju Komadinu i Žica u 2. krugu lokalnih izbora

Na kraju su svi zajedno pozvali birače da 30. svibnja izađu na izbore i glasaju – u Puntu za načelnika Marinka Žica, a u ostalim krčkim i županijskim sredinama za župana Zlatka Komadinu koji, kako je istaknuo Marinko Žic, dokazano jednako surađuje sa svim jedinicama lokalne samouprave u županiji, bez obzira na političku opciju njihovog vodstva.

U prvom krugu lokalnih izbora izabrani čelnici Grada Krka i Općine Omišalj, Darijo Vasilić i Mirela Ahmetović, te Marinko Žic, koji po svoj novi načelnički mandat ide u 2. krugu, održali su tiskovnu konferenciju u Puntu kako bi još jednom pozvali birače da u nedjelju, 30. svibnja, svoj glas za župana daju Zlatku Komadini.

Izražavajući svoju bezrezervnu podršku Zlatku Komadini, podsjetili su otočane na sve ono što je naša Županija u suradnji s lokalnom samoupravom napravila zadnjih godina kako bi omogućila stanovnicima otoka standard koji zaslužuju.

„Što se izbora za župana tiče, otok Krk je tradicionalno lijevo-liberalno orijentiran. Zlatko Komadina prezentirao je program po svakom gradu i općini na županiji, kao i ono što je učinjeno u svakom gradu i općini. S druge strane, protukandidat Gari nije objavio nikakav program na svojoj stranici.“, izjavio je Vasilić dok je Ahmetović dodala: „Zlatko Komadina živi i diše za ovaj otok. Sve županijske ceste su u nadležnosti županije, a dobro znamo kolike su ceste obnovljene u proteklim godinama. Nadalje, nema jedinice lokalne samouprave na otoku u kojoj se nije gradilo i obnavljalo lučku infrastrukturu. Što se tiče školstva, napravljene su bitne reforme, da se iz jednog preglomaznog školskog sustava na otoku oforme tri škole s efikasnijim upravljanjem. Tako naša djeca imaju bolje uvjete i viši standard od djece u urbanijim sredinama nego što su mjesta na otoku Krku.

Što se tiče kulture, u svakom mjestu se pod pokroviteljstvom Županije radi na očuvanju kulturne baštine, kako materijalne tako i nematerijalne. Pod vodstvom župana Zlatka Komadine omogućen je dolazak liječnika specijalista na otok kako bi naši stanovnici imali više dostupnih zdravstvenih usluga. Pred nama je i ulaganje u pristupačnost otočkog Doma zdravlja. Drugim riječima, nama je nadstandard postao standard“, zaključila je Ahmetović.

Na kraju su svi zajedno pozvali birače da 30. svibnja izađu na izbore i glasaju – u Puntu za načelnika Marinka Žica, a u ostalim krčkim i županijskim sredinama za župana Zlatka Komadinu koji, kako je istaknuo Marinko Žic, dokazano jednako surađuje sa svim jedinicama lokalne samouprave u županiji, bez obzira na političku opciju njihovog vodstva. Stoga su pozvali birače da u nedjelju zaokruže 1 za župana i 1 za načelnika.

error: Content is protected !!