OPREZ! Planuo požar u poluukopanom kontejneru – i to nije prvi put

“Apeliramo na korisnike koji ubacuju u kontejnere vrući pepeo i ostatke roštilja da to ne rade jer takvim postupcima mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu”

U posljednjih nekoliko tjedana zabilježen je niz požara na kontejnerima za komunalni otpad, a posljednji u nizu planuo je tijekom današnjeg dana na području Kornića, objavile su krčke Ponikve. Iz komunalnog društva sumnjaju na neodgovornost građana koji u kontejnere bacaju strogo zabranjen vrući pepeo s roštilja, koji osobito u sušnim, vrućim ljetnim danima može uzrokovati velike probleme.

“U posljednja tri tjedna zabilježeno je nekoliko požara na kontejnerima za komunalni otpad. Posljednji je bio danas oko 13 sati u Korniću na poluukopanom kontejneru (molok). Apeliramo na korisnike koji ubacuju u kontejnere vrući pepeo i ostatke roštilja da to ne rade jer takvim postupcima mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu”, upozoravaju iz Ponikvi.

Podsjetimo, tijekom ljetnih mjeseci na snazi je zabrana loženja vatre na otvorenim prostorima, a kako nesavjesni postupci pojedinaca mogu izazvati veliku opasnost najbolje je bilo vidljivo prošloga tjedna, kada je požar na području Baške zahvatio 1600 četvornih metara niskog raslinja i trave.

Foto: Ilustracija
error: Content is protected !!