Općina Omišalj uvela sufinanciranje udžbenika po dva modela, obiteljima nižih primanja i do 1000 kuna

Sufinanciranje do maksimalno 1.000,00 kuna po učeniku ostvaruje obitelj s oba roditelja čija su primanja ispod 150% iznosa prosječne neto plaće te obitelj s jednim roditeljem čija su primanja ispod iznosa prosječne neto plaće

Općina Omišalj donijela je Odluku kojom se srednjoškolcima s područja općine i ove godine sufinancira nabavu udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora u ovoj školskoj godini, no u ponešto izmijenjenom obliku, povoljnijem za obitelji nižih prihoda.

Općina Omišalj ovu je mjeru uvela 2016. godine za školsku godinu 2016./2017. i tada pa do prošle školske godine pomoć za nabavu iznosila je 400,00 kuna.

“Od ove školske godine uveli smo 2 modela sufinanciranja, a ovisno o prosječnoj mjesečnoj isplaćenoj neto plaći, a temeljem podatka Državnog zavoda za statistiku o prosječnoj mjesečnoj isplaćenoj neto plaći po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za 2020. godinu.

U skladu s tim nabavu sufinanciramo do 500,00 kuna po učeniku, odnosno do 1.000,00 kuna, a ovisno o mjesečnim primanjima”, ističu iz Općine Omišalj.

Sufinanciranje do maksimalno 1.000,00 kuna po učeniku ostvaruje obitelj s oba roditelja čija su primanja ispod 150% iznosa prosječne neto plaće (10.144,50 kuna) te obitelj s jednim roditeljem čija su primanja ispod iznosa prosječne neto plaće (6.763,00 kune).

Informacije o prijavama za navedeno stipendiranje s popisom potrebnih dokumenata dostupni su OVDJE.

“Koristimo priliku istaknuti da smo i svim učenicima OŠ Omišalj osigurali besplatne radne bilježnice, likovne mape i za učenike starijih razreda pribor za tehničku kulturu te svim učenicima srednjih škola u Rijeci u potpunosti financiramo iznos mjesečne pokazne karte”, ističu iz Općine Omišalj, uz najavu da ovih dana slijede i natječaji za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata s područja općine.

Stipendije su namijenjene i za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Iznosi stipendija su 625,00 za učenike te 625,00 ili 875,00 kuna za studente, a ovisno o ostvarenom prosjeku.

error: Content is protected !!