Opći kolaps na krčkim cestama, kolona prema kopnu počinje kod Malinske

Za izlazak s otoka Krka ne postoji previše alternativnih opcija, a i obilazni pravac preko dobrinjštine oko podneva je bio pod opterećenjem velike količine prometa

Udarni vikend, odnosno smjena turista i ove je subote donijela gužve na krčkim prometnicama. Kolone su se formirale već u jutarnjim satima, a kilometarski zastoji oko podneva formirani su u oba smjera. Kolona za izlazak s otoka Krka oko 12 sati započinjala je već kod Malinske, dok je u smjeru otoka kolona bila duga oko 2 kilometra, izvijestio je HAK.

Dodatne probleme u prometu izazvala je i prometna nesreća koja se iza podneva dogodila dogodila kod skretanja za Njivice.

Radi smanjenja gustoće prometa i kolone vozila u smjeru čvora Šmrika i mosta Krk već prethodno je postavljena nova privremena regulacija prometa, koja ostaje na snazi tijekom cijele turističke sezone, do 19. rujna. Privremena regulacija predviđa obilazak za smjer Split/Crikvenica: izlaz A7 (čvor Križišće) – D8 (Kraljevica) – D8 (Šmrika).

Za izlazak s otoka Krka ne postoji previše alternativnih opcija, a i obilazni pravac preko dobrinjštine oko podneva je bio pod opterećenjem velike količine prometa.

Iz HAK-a vozače pozivaju na strpljenje i oprez.

error: Content is protected !!