Omišalj i Njivice: Preko 93 tisuće noćenja u predsezoni; koncerti, umjetnost i kultura u nastavku

Omišalj i Njivice odličnim rezultatima otvorili su novu turističku godinu, a u nastavku slijedi niz sjajnih koncerata i kulturnih manifestacija

Omišalj i Njivice svibanj su zaključili sjajnim turističkim rezultatima, koji su tako potvrdili ono što je početak predsezone već ranije nagovijestio: pred nama je odlična turistička sezona.

Prema podacima sustava eVisitor na dan 01.06., na području TZO Omišalj u periodu od siječnja do svibnja 2023. ostvareno je ukupno 27.910 dolazaka i 93.226 noćenja, što je povećanje od 29% u dolascima i 27% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Od ukupnog broja noćenja, u Njivicama je ostvareno 61.447  (66%) a u Omišlju 31.779 (34%) noćenja.

Najveći broj noćenja ostvaren je u kampovima (53%), zatim hotelima (35%) te potom u  privatnom smještaju (12%). Nema velikih iznenađenja ni kada je u pitanju struktura gostiju: većinu noćenja ostvarili su Nijemci (37%), slijede Slovenci (17%), Austrijanci (16%), domaći turisti (9%), Poljaci (4%), Mađari (3%), Švicarci (2%), Talijani (2%) te ostali u postocima  od 1% i manje.

Ukupnom broju noćenja treba pridodati i noćenja u nekomercijalnom smještaju (kuće i stanovi za odmor)  u kojem je od početka godine ostvareno još 3.580 noćenja.

Ovako uspješni turistički rezultati pokazatelj su, među ostalim, i kvalitete ponude i sadržaja koje Omišalj i Njivice nude, a upravo to je i misao vodilja za period koji slijedi. Lipanj će tako biti u znaku glazbe, umjetnosti i odlične zabave, a sve počinje već u subotu 10. lipnja, Mirine summer park partyjem.

Koncerti za početak lipnja

Na jednu od najljepših otočnih pozornica, antički park Fulfinum Mirine, 10. lipnja stiže Silente, a već dan kasnije, 11. lipnja i Urban & 4. Antičke Mirine, već “iskusne” u domaćinstvu brojnih glazbenih manifestacija i ovoga će puta biti idealna kulisa za dvodnevnu rock poslasticu. Izvrstan program i dekorativni scenografski elementi koji će obogatiti ovu jedinstvenu lokaciju zasigurno će na najbolji mogući način zaokružiti ovu ljetnu priču. Početak oba koncerta je u 21 sat, a uoči nastupa publiku će zabavljati DJ Bruno. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan,

Od 16. do 30. lipnja Njivice će ugostiti već tradicionalnu izložbu Prijatelji mora, koja na 30 velikih panoa na otvorenom ove godine donosi neke od najznamenitijih krčkih kadrova. Pod nazivom “Otok Krk – doživljaj baštine”, na rivi u Njivicama na velikom formatu bit će prikazane fotografije s motivima antičkog grada Fulfinuma, velebnog (rano)romaničkog sakralnog kompleksa u čijem su sastavu Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije te crkve sv. Kvirina i sv. Margarete u gradu Krku, obližnjeg Trga Kamplin i srednjovjekovnog Frankopanskog kaštela, zatim samostana franjevaca trećoredaca i muzejske zbirke u Portu kraj Malinske ili pak franjevačkog samostana i renesansne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije na slikovitom otočiću Košljunu…

Paralelno s dolaskom Prijatelja mora, u Njivicama se tijekom 16. i 17. lipnja održava i Craft beer & Burger weekend. Osim vrhunskih craft i burger poslastica koje će zadovoljiti sva nepca, stižu nam i dvije glazbene delicije: petak je rezerviran za Delboys bend, a subota za uvijek rado slušani Coffee shop acoustic.

Wine & Art i Dive na Mirinama s Radojkom Šverko

Drugu polovicu lipnja obilježit će niz kulturnih manifestacija. Započinjemo još jednom Wine & Art radionicom s Mirnom Sišul, koja je na rasporedu 20. lipnja, a za koju se već sada traži mjesto više.

21. lipnja na programu su Dive na Mirinama, a u goste nam stiže jedna od najvećih – Radojka Šverko. Iako je ovaj antički park dosad već ugostio niz glazbenih veličina, nema sumnje da će ovaj koncert biti jedan od događaja za povijest.

U nastavku bogatog programa, u Omišalj krajem lipnja stiže Festival teatra Omišalj-Čavle s tri sjajna kazališna naslova. U petak 23. lipnja na rasporedu je predstava “Otočna terca”, zatim 26. lipnja slijedi “Čudo”, a ovaj kazališni tris zaključit će predstava “Na kavici u podne” koja je na programu 29. lipnja.

Kao šećer na kraju lipnja, u ljeto ćemo uploviti vrućim glazbenim vibracijama – Good vibration party na otvorenom uz DJ-a Alexa Sabattinija rasplesat će Njivice 30. lipnja.

Svi detalji dostupni su na službenim mrežnim stranicama TZ Općine Omišalj.

error: Content is protected !!