2 novozaraženih na Krku, u županiji 105 novih slučajeva koronavirusa

Drugi dan za redom u PGŽ-u je više od stotinu osoba zaraženih koronavirusom

Prema podacima NZZJZ, u Primorsko-goranskoj županiji 105 je novooboljelih osoba, a 49 ih je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a danas iznosi 777.

Najveći broj novooboljih osoba, njih 74 dolazi iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 13 sa područja Liburnije, 6 sa Cresa, 5 iz Gorskog kotara, 4 iz Crikveničko-vinodolske rivijere te 2 sa Krka.

U skupini radno aktivnih stanovnika imamo 52 novooboljelih, 34 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 19 su osobe starije od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1175 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 8.94%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 35. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, te manjeg rasta broja hospitaliziranih stabilizirao na 4.50%.

error: Content is protected !!