Olive Touch: Tradicija, gastronomija i wellness inspirirani zelenim zlatom Zlatnog otoka

“Nakon posjete maslinicima, upoznavanja s lokalnom baštinom i degustacijama slijedi gastronomska i wellness oaza u hotelu inspirirana maslinovim uljem”

Kako najbolje doživjeti duh malog primorskog mjesta nego uz vrijedne ruke ljudi koji ovdje njeguju stoljetnu tradiciju? I ove godine na području Malinske-Dubašnice nastavlja se Olive Touch, uspješan turistički proizvod postsezone, koji na sjajan način spaja gastronomiju, wellness i tradicionalnu berbu maslina.

Kvaliteta maslinovog ulja iz Malinske nagrađivana je i prepoznata na svjetskim natjecanjima, a jedino je ulje sa područja Kvarnera koje je svoje mjesto našlo u prestižnom vodiču od 500 najboljih svjetskih maslinovih ulja Flos Olei.

“Ideja nam je bila ponuditi našim gostima u posezoni nešto drugačiju turističku ponudu, uključiti ih u naše aktivnosti, kako bi doživjeli starinski način života na otoku i isprobali vrhunsko maslinovo ulje”, objasnio nam je Branko Jud, alfa i omega OPG-a Utla, iz kojeg dolaze neka od najboljih svjetskih maslinovih ulja.

Olive Touch je edukativni, gastronomski i wellness program koji slavi maslinovo ulje i u kojem maslinari kroz posjete turista u maslinicima educiraju goste o uzgoju i branju maslina, blagodatima maslinovog ulja te kroz degustaciju domaćeg maslinovog ulja pružaju gostima jedinstven doživljaj boravka na „Zlatnom otoku“ u tradicionalnoj berbi maslina.

“Naši hotelijeri su pomno kreirali paket aranžmane za goste koji su rezervirali Olive Touch doživljaj kako bi osigurali VIP tretman svakom sudioniku. Nakon posjete maslinicima, upoznavanja s lokalnom baštinom i degustacijama slijedi gastronomska i wellness oaza u hotelu inspirirana maslinovim uljem”, najavio je direktor TZ Općine Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni. Ove su godine u Olive Touch program uključeni Hotel Vila Rova i Hotel Malin.

Olive Touch izleti su organizirani svake subote u listopadu uz pratnju licenciranog turističkog vodiča, a rezervacije su moguće u radnom vremenu u Interpretacijskom centru “DUBoak” ili mailom na duboak@malinska.hr.

PROGRAM IZLETA:
10:00 Polazak iz Malinske, vožnja turističkim vlakom do maslinika
10:30 Dolazak u maslinik (UTLA, Porat) – branje maslina tradicionalnim metodama
12:00 Bogovski toš – posjet najvećem tradicionalnom mlinu za preradu maslina u Dubašnici
12:45 Dolazak u Interpretacijski centar maritimne baštine “DUBoak”, degustacija lokalnih specijaliteta i maslinovog ulja uz priču o maritimnoj baštini i poveznici dubašljanskih šuma i mora + Olive Touch poklon
14:00 Povratak turističkim vlakom u hotele
Izleti su organizirani svake subote u listopadu uz pratnju licenciranog turističkog vodiča.

Svi detalji dostupni su na službenoj mrežnoj stranici TZO Malinska-Dubašnica, OVDJE.

error: Content is protected !!