Međunarodni dan djevojčica u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak

“Djevojke ćemo ohrabriti u ostvarivanju svojih ciljeva predstavljanjem brojnih inspirativnih priča jakih žena koje su pokazale da je moguće postići baš sve, i da ne postoji niti jedna stvar koju djevojke ne bi mogle napraviti samo ako to žele”

Međunarodni dan djevojčica  ove će godine biti na poseban način obilježen u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, uz vođeni obilazak Centra s posebnim naglaskom na veliku ulogu žena u povijesti Malinske, otoka Krka i cijele Hrvatske.

“Međunarodni dan djevojčica obilježava se svake godine na 11. listopada kako bi se ukazalo na probleme s kojima se ženska djeca još uvijek suočavaju diljem svijeta. I iako se čini da su stvari kod nas znatno bolje no u ostatku svijeta, to nikako ne znači da nema mjesta za poboljšanje! Djevojke ćemo ohrabriti u ostvarivanju svojih ciljeva predstavljanjem brojnih inspirativnih priča jakih žena koje su pokazale da je moguće postići baš sve, i da ne postoji niti jedna stvar koju djevojke ne bi mogle napraviti samo ako to žele”, najavljuje voditelj DUBoaka Ivo Bogović.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica sve djevojke toga dana imaju besplatan ulaz i sudjelovanje na radionicama Interpretacijskoga centra DUBoak.

Program:

Od 10:00 do 18:00h – Vođeni obilazak Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak s posebnim naglaskom na ulogu žena u povijesti Malinske, Dubašnice, Krka, Hrvatske i cijeloga svijeta

14:00 Literarna radionica – Spjevajmo sonet djevojkama u čast

15:00 Nježni dlan i grubo veslo – demonstracijsko veslanje na drvenoj barci za djevojke

16:00 Tkanje života – radionica vezivanja mornarskih čvorova

error: Content is protected !!