Oglušili se na upozorenja pa isplovili po orkanskoj buri, spašavao ih EmergenSea iz Punta i Novog Vinodolskog

“Imali su dijete na brodu te je njihova sigurnost bila na prvom mjestu. Nažalost, oglušili su se na naša brojna upozorenja”

Dvije baze EmergenSea iz Punta i Novog Vinodolskog intervenirale su ovog petka na potezu između Raba i Novog Vinodolskog, nakon što se posada jedrilice oglušila na upozorenja i time našla u ozbiljnoj opasnosti, isplovivši po udarima bure koji su dosezali do 140 km/h.

“Riskirati penale zbog kašnjenja u matičnu marinu charter broda ili riskirati sigurnost posade. Dvije baze EmergenSea asistencije u spašavanju broda i posade koja je odlučila riskirati i po orkanskoj buri sa udarima vjetra do 140 km/h i zaputila se sa Raba prema Novom Vinodolskom. Bura je naravno u svojoj silini otvorila rol genovu, zablokirala je i nastala je panika. Obje baze (Punat i Novi) su izašle na intervenciju i spriječile veću štetu i pogibelj”, napisali su iz EmergenSea, mreže pomoći i intervencija na Jadranskom moru i Mediteranu koja svoju bazu od ove godine ima i u Marini Punat.

“Situacija je bila tim gora što je posadi dato do znanja da neće biti penala kad god stigli. Imali su dijete na brodu, te je njihova sigurnost bila na prvom mjestu. Nažalost, oglušili su se na naša brojna upozorenja. Sad je bitno da je posada fizički dobro a vama veliko hvala na suradnji i podršci”, kažu iz Smart Sail Chartera iz Novog Vinodolskog.

error: Content is protected !!