Od kiselice do zimskog sladoleda, za prste polizati: Što se sve fino jede na dočeku nove 2024. u Krku?

Na meniju su se našla i autentična krčka jela poput kiselice s domaćom broskvom i krumpirom, janjećih drobčića, sendviča s krčkim sirom, pite od skute i presnaca. Dodajmo tome i zimske koktele i pića – pa čak i zimski sladoled! 

Odbrojavanje do kraja 2023. godine je u punom jeku, a u gradu Krku se posljednjeg dana prosinca spremaju čak dvije fešte – ispraćaj stare godine uz zdravicu točno u podne i neizbježan ponoćni doček nove 2024. godine. Oba puta odličnu atmosferu kod koprivićem napravit će L’amour uz podršku čak 1000 čaša otočnog pjenušca koje će biti podijeljene na dnevnom ispraćaju stare 2023.

No osim sjajne glazbene podloge, bit će to i gastro fešta, jer svih pet adventskih kućica u Krku svoje će delicije Krčanima i njihovim gostima nuditi sve do Sveta tri kralja. I u novogodišnjoj noći (i danu), kao i čitavog adventa, ovdje će se moći pojesti neke tradicionalne otočne delicije, kao i neizostavni zimski street food.

Osim burgera i neizostavnih fritula, na meniju su se tako našla i autentična krčka jela poput kiselice s domaćom broskvom i krumpirom, janjećih drobčića, sendviča s krčkim sirom, pite od skute i presnaca. Dodajmo tome i zimske koktele i pića – pa čak i zimski sladoled! – i imamo odličnu gastro priču nadohvat ruke.

Što se sve nudi? Krenimo redom:

OPG Magriž

Pub Tiffany

Kod poštenih

Guardian

Volsonis

 

error: Content is protected !!