Nakon samo 2 tjedna kolovoza premašeni ukupni prošlogodišnji rezultati na otoku Krku

Zajedno sa ostvarenjima u prvih sedam mjeseci , možemo već sada naglasiti da su  do 15.8. 2021. premašeni  cjelogodišnji  rezultati 2020. godine, a u odnosu na 2019. godinu ostvareno je 85%   od te rekordne godine”, ističe Majda Šale, direktorica TZ-a otoka Krka

Na otoku Krku  proteklih dana bilo je vrlo teško pronaći slobodan smještaj jer su svi kapaciteti bili dobro popunjeni i dodatno traženi.

Gužva se osjetila u svim mjestima, a svi smještajni  kapaciteti su  radili  izuzetno dobro, od kampova, obiteljskog smještaja do hotela. Trenutačno se na otoku Krku odmara više od  60 tisuća gostiju, što sve više podsjeća na godinu 2019. kada su ostvareni rekordni rezultati.

“Posebno veseli činjenica da je na otoku Krku  samo u prvih 15 dana kolovoza mjeseca, ostvareno ukupno 165 tisuća dolazaka, a ostvareno je 1.026.000 noćenja. Zajedno sa ostvarenjima u prvih sedam mjeseci , možemo već sada naglasiti da su  do 15.8. 2021. premašeni  cjelogodišnji  rezultati 2020. godine, a u odnosu na 2019. godinu ostvareno je 85%   od te rekordne godine”, ističe Majda Šale, direktorica TZ-a otoka Krka.

Najviše noćenja ostvareno je u prvih 15 dana kolovoza mjeseca u  obiteljskom smještaju sa učešćem od 43% ukupnog prometa,  te u kampovima 23%, a u hotelima je ostvareno 8,5% od ukupnog turističkog prometa.

Vodeće su  destinacije grad Krk, Baška, Omišalj i Malinska.

Od emitivnih tržišta i dalje je najveći broj gostiju iz Njemačke, Slovenije  i Austrije, Češke i Poljske, a sve je veći i broj Talijana koji su inače  prevladavali u kolovozu na otoku Krku.

“Ukoliko se  zadrži dobra epidemiološka situacija i lijepo vrijeme možemo očekivati dobru posezonu, sa sve više najava, te se mogu očekivati do kraja godine  ostvarenja  do 600 tisuća dolazaka  i 4 milijuna noćenja, a što  bi  bilo na razini 80% od 2019. godine,  svakako više od svih naših planova i očekivanja”, napominje Majda Šale.

Cjelokupna statistika za kolovoz i za  kumulativu  uslijedit će početkom rujna 2021.

error: Content is protected !!