Radovi u tijeku: U Omišlju i Njivicama uređuju se ceste, postavlja rasvjeta, sade mlada stabla…

U okviru uređenja nerazvrstanih cesta uredit će se makadamska cesta u Omladinskoj ulici u Njivicama. U tijeku su pripremni radovi za ugradnju asfalta u dužini od 160 metara.

Diljem Općine Omišalj posljednjih su dana u radovi na uređenju niza prometnica, ili pak pripremni radovi uoči početka.

Među onima već započetima je  uređenje dijela ulice Zagradi, odnosno ceste koja vodi od hotela Adriatic pa do mora. Radi se o cesti u dužini od 100 metara ukupne površine 400 m2. Osim uređenja dotrajale betonske kolničke konstrukcije na navedenom potezu ugradit će se i nova javna rasvjeta (ugradit će se šest novih stupova javne rasvjete). Radovi se planiraju završiti do sredine siječnja, a vrijednost investicije iznosi 200 tisuća kuna, piše Općina Omišalj na svojim službenim FB stranicama.
U okviru uređenja nerazvrstanih cesta uredit će se makadamska cesta u Omladinskoj ulici u Njivicama. U tijeku su pripremni radovi za ugradnju asfalta u dužini od 160 metara.
U tijeku su pripreme za početak radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste OMI-4, odnosno ceste od semaforiziranog raskršća do naselja Veli i Mali Kijec. Ovim će se obuhvatom rekonstruirati prometnica u dužini od 1390 m, a osim novih prometnih traka širine 2,75 m, cijelom dužinom izgradit će se nogostup, javna rasvjeta, oborinska odvodnja i vodovod.
Općina Omišalj u suradnji s komunalnim društvom Pesja d.o.o. krajem studenog uključila se i u eko akciju “Zasadi stablo, ne budi panj” te nabavila osam stablašica, koje su djelatnici Pesje posadili na zelenim površinama koje i inače održava općinsko komunalno društvo.
Pored pošte u Njivicama posađene su dvije stablašice hrasta crnike kako bi se nastavio niz drvoreda uz šetnicu i prometnicu. Tri stablašice koprivića posađena su na parkiralištu i igralištu dječjeg vrtića u Omišlju, jedno na ulazu u dvorišni prostor osnovne škole Omišalj te dva u drvoredu na parkiralištu u naselju Pušća.
Foto: Općina Omišalj/FB
error: Content is protected !!