Nova krčka ljetna manfestacija: Triola Kamplin Fest

Manifestacija će se odvijati tijekom ljeta, s tri tematska dana. Otud i ideja da festival dobije naziv po glazbenoj figuri koja označava tri tona koja čine skladnu cjelinu

Triola Kamplin Fest naziv je nove ljetne manifestacije koja će se, u organizaciji TZ Grada Krka, ove sezone odvijati na slikovitom trgu Kamplin. Cilj novog programa je promocija glazbe i kulture, obogaćivanje turističke ponude i sadržaja te, u konačnici, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

Na slikovitom trgu Kamplin, sa jedinstvenim povijesnim kulisama kaštela i katedrale, posjetitelji će tijekom ljetnih mjeseci kroz različite glazbeno-scenske nastupe moći upoznati dio lokalne glazbene tradicije i dobro se zabaviti.

Zašto naziv Triola? Osim atraktivne lokacije, karakteristika ove manifestacije je i glazbeno-stilska raznolikost. Manifestacija će se odvijati tijekom ljeta, s tri tematska dana. Otud i ideja da festival dobije naziv po glazbenoj figuri koja označava tri tona koja čine skladnu cjelinu. Krčka triola predstavlja C dur koji se sastoji o tri tona: C, E i G, a to su i početna slova tematskih dana.

C – Celebrate Local:
tri će utorka biti posvećena našoj tradiciji i baštini, a nastupit će folklorna društva s područja grada Krka – Poljica, Vrh i Kornić, Gradska glazba Krk i klape Nono i Vejanke!

E – Easy Going:
tri će četvrtka tijekom ljeta biti rezervirana za akustične izvođače, a nastupit će Sunny Side Duo, Stefany Žužić i Dino Antonić Duo.

G – Good Vibes:
tri će žanrovski raznolike subote ugostiti atraktivne izvođače Love Runners, Grapevine Babies i En Face.

Glazbeni programi započinju u 21 sat, a očekivani broj posjetitelja je do 100 osoba za koje su osigurana sjedeća mjesta.

“U planiranju događanja predvidjeli smo poštivanje aktualnih epidemioloških preporuka te ćemo postaviti gledalište s propisanim razmakom između stolica, a posjetiteljima osigurati dezinfekcijska sredstva”, ističu organizatori.

error: Content is protected !!