Nova generacija i nova stranica povijesti: “Oslobođenje” Krčkog mosta proslavila i 6-mjesečna beba

Bude li sve po planu, uvjerljivo najmlađi (i najslađi) sinoćnji feštar neće se sjećati ni mostarine ni naplatnih kućica i tako će biti prva generacija svoje obitelji koja će na Krk – besplatno

40 dugih godina čekalo se “oslobođenje” Krčkog mosta od naplate mostarine, a nakon toliko čekanja mnogima nije bilo teško sjesti u auto ili na motor, prkositi pomalo prijetećim oblacima i u sitnim noćnim satima između nedjelje i ponedjeljka doći na most i napokon ga prijeći – bez plaćanja.

Posebno su sinoć bili dobro raspoloženi brojni riječki bajkeri i bajkerice koji su mahom lani “popili” i kazne za protestno plaćanje mostarine kovanicama, a sinoć je njihov trud urodio plodom.

No dok se nazdravljalo šampanjcem i turiralo motorima, među brojnim slavljenicima na Krčkom mostu bio je i jedan mali dječak koji, ne promijeni li se nešto – nikada neće morati plaćati mostarinu za dolazak na Krk. Uvjerljivo najmlađem (i najslađem) sinoćnjem feštaru nepunih je šest mjeseci, a dok se oko njega slavilo, mirno je spavao u nosiljci u majčinom naručju. Bude li sve po planu, mali Dominik neće se sjećati ni mostarine ni naplatnih kućica i tako će biti prva generacija svoje obitelji koja će na Krk – besplatno.

Vidno raspoložena, ova bajkerska obitelj do Krka je potegnula čak iz Opatije, oboružana dobrim raspoloženjem i obaveznim šampanjcem.

“On se neće sjećati, ali mi ćemo mu pričati kako se most nekada plaćao i kako je bio ovdje s nama večeras”, rekli su nam nekoliko minuta nakon ponoći, kad su motoristi već i službeno “oslobodili” most naplate.

Skupa s nekim novim mališanima i nekim (naj)mlađim generacijama, i Krčki most je tako ušao u novo poglavlje svoje povijesti.

error: Content is protected !!