HGSS kod Baške spasio ozlijeđenu planinarku

Po pozivu na teren je izašlo 8 članova HGSS stanice Rijeka sa dva vozila, a unesrećena je u međuvremenu precizno locirana na planinarskom putu zapadno od Baške

S dolaskom prvih turista, zabilježena je i prva potreba za intervencijom Hrvatske gorske službe spašavanja na Krku ovoga ljeta.

“Jučer smo preko Županijskog centra 112 na dežurni telefon zaprimili poziv u pomoć. Pomoć je zatražio planinar koji se spustio u Batomalj i zatražio pomoć od mještana odnosno kod prvih kuća na koje je naišao. Po zaprimljenim informacijama bilo je riječ o pokliznuću planinarke odnosno ženske osobe stranog državljanstva koja je ozlijedila nogu”, izvijestili su iz HGSS-a.

Po pozivu na teren je izašlo 8 članova HGSS stanice Rijeka sa dva vozila, a unesrećena je u međuvremenu precizno locirana na planinarskom putu zapadno od Baške. Nakon dolaska do unesrećene ustanovljena je sumnja na prijelom lijeve potkoljenice te joj je ozljeđena noga imobilizirana.

Nakon imobilizacije uslijedio je transport brdskom nosiljkom UT2000 do mjesta Batomalj, gdje je unesrećena osoba predana HMP čime je ova akcija uspješno završila oko 16 sati.

Foto: FB/HGSS Rijeka

error: Content is protected !!